00:13:28 26.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // R. Moldova trebuie să parcurgă proceduri „destul de complicate” pentru a obține vaccin anti-COVID-19

Actualitate 29.01.2021 11:59 Vizualizări1581 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // R. Moldova trebuie să parcurgă proceduri „destul de complicate” pentru a obține vaccin anti-COVID-19
Delegația Ministerului Sănătății de la București în discuții cu responsabilii de la Chișinău despre condițiile privind livrarea vaccinului anti-COVID-19


Guvernul în exerciţiu de la Chișinău a început să pregătească toate procedurile necesare pentru ca vaccinul anti-COVID-19 să ajungă în Republica Moldova cât mai curând posibil.

„Din păcate, lucrurile sunt în continuare proaste în acest domeniu. Nu putem spune că acum sunt mai proaste de când avem un guvern interimar ca atunci când aveam un guvern cu mandat deplin. Dimpotrivă, acest guvern a început să pregătească procedurile pentru vaccin şi se întreprind eforturi, inclusiv de către echipa mea de la Preşedinţie, ca să aducem vaccinul mai degrabă. Cel puţin, Republica Moldova a făcut toate demersurile necesare ca să avem acest vaccin”, a declarat președintele Maia Sandu ieri-seară, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Potrivit Maiai Sandu, R. Moldova este printre primele state din afara Uniunii Europene cu care producătorii de vaccin încearcă să stabilească contracte de livrare a acestuia, republica noastră mizează şi pe donaţia din partea Guvernului României.

CITIȚI și FOTO // O delegație din România a venit la Chișinău pentru a discuta despre furnizarea, de către partea română, a vaccinurilor anti-COVID-19 în R. Moldova

„Astăzi (joi - n.r.) la Chişinău a venit o echipă din Guvernul României în frunte cu secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, pentru a stabili toate procedurile, pentru că este destul de complicat. Sunt acorduri juridice care se semnează între Republica Moldova şi România, între compania producătoare, România şi R. Moldova, sunt tot felul de cerinţe pe care trebuie să le îndeplinim, astfel încât producătorul să poată să aducă vaccinul şi în Republica Moldova. Noi probabil suntem prima sau printre primele ţări din afara UE cu care producătorii încearcă să stabilească aceste contracte pentru ca să primească vaccinul”, a afirmat Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md