România pune la punct ultimele detalii pentru livrările de vaccin anti-COVID 19 la Chișinău

Mădălin Necșuțu
29/01/2021

Experții de la București și Chișinău din ministerele de resort au discutat despre modalitățile logistice cele mai adecvate pentru Republica Moldova să poată primi dozele de vaccin anti-COVID 19 promise de autoritățile din România la finele lunii decembrie a anului trecut, informează Ambasada României la Chișinău.

Delegația din România a fost compusă din secretarul de stat din Ministerul român al Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea și ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță.

Disctuțiile s-au purtat, joi după-amiază, cu consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Socolan.

Partea română a informat despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid-19, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid-19, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces, se mai arată în comunicatul Ambasadei României la Chișinău.

România a subliniat cu acest prilej că susține fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova și rămâne consecventă principiului de a oferi sprijin tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de zona geografică unde locuiesc, limba vorbită, sau orientarea politică.

 

Mădălin Necșuțu
29/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii