/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/DOC/ O nouă actualizare a alertelor de călătorie. Intrarea în Italia, interzisă în continuare pentru persoanele care s-au aflat în Moldova în ultimele 14 zile 

missing
29 ianuarie 2021, ora 20:24

Alertele de călătorie au fost actualizate din nou. Astfel, o mare parte din restricțiile anterioare privind obligativitatea autoizolării moldovenilor care intră într-un stat străin rămâne valabilă. Alte state mențin Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut. Mai mult, unele state interzic intrarea moldovenilor pe teritoriul lor. 

În continuare, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra în Ucraina fără a fi amplasate în carantină (autoizolare) sau prezentate rezultatele negative ale testării la Covid-19.

Punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în continuare este închis temporar.

De asemenea, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate mai sus nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021, rămâne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat un șir de state, inclusiv Republica Moldova.

Găsiți mai jos condițiile de călătorie: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram