/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Iarna, cu distracții și traume: 25 de persoane au ajuns la spital după ce au lunecat pe gheață

29 ianuarie 2021, ora 22:12

Și în cea de-a doua zi cu zăpadă, copiii au ieșit la săniuș, iar muncitorii – la curățat gheața. În jur de 25 de victime ale poleiului au ajuns la spital cu diferite traume. De asemenea, peste 400 de muncitori au fost implicați la deszăpezirea stațiilor de așteptare, a trecerilor pietonale și a curților de blocuri. Alți peste 250 de muncitori au fost mobilizați la împrăștierea materialului antiderapant.

În parcul Valea Trandafirilor din capitală, părinți, bunei și copii s-au bucurat de încă o zi cu zăpadă și spun că sunt fericiți să petreacă timpul în aer liber.

În parc, la săniuș, au ieșit și buneii ca să-și plimbe nepoții. Acest domn spune că, ieri, a fost la muncă și nu a reușit, dar și-a făcut timp astăzi pentru distracție cu cei mici.

În timp ce unii s-au bucurat de zăpadă, alții strângeau bucățile de gheață din fața magazinelor și instituțiilor în  care lucrează. Pe trotuare, în curțile blocurilor de locuit, pe alocuri a fost presărat nisip, însă pe alte alei oamenii spun că se deplasează cu greu.

Din cauza poleiului, în jur de 25 de  persoane au ajuns, astăzi, la spital cu diverse traume. Unii au lunecat pe gheață, chiar la ei în curte.

În total, în ultimele 48 de ore, peste 100 de oameni au apelat la serviciul de urgență, după ce au căzut pe gheață. O parte dintre ei au fost internați, iar cei mai mulți au fost consultați și nu au necesitat spitalizare.

Regia „EXDRUPO” a intervenit cu 41 de utilaje, pe parcursul nopții trecute, la curățarea arterelor auto pe unde circulă transportul public și cele secundare, precum și pe drumurile de acces spre suburbii. Drumarii au continuat intervenția pe parcursul zilei de azi, în zonele mai problematice. Primăria municipiului Chişinău solicită agenţilor economici şi gestionarilor de imobile să-şi deszăpezească teritoriile pe care le administrează, iar zăpada curățată să nu fie aruncată pe partea carosabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram