/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta în cadrul unei operațiuni a poliției la Orhei

missing
29 ianuarie 2021, ora 22:22

Trageți pe dreapta, Poliția! Mai multe mașini au fost trase pe dreapta, de către angajații Poliției, în cadrul unei operațiuni de filtrare, la intrarea în orașul Orhei. Șoferii de pe microbuze și camioane au fost verificați, dacă au documentele în ordine, dacă și-au echipat mașinile cu anvelope de iarnă și dacă și-au achitat toate amenzile anterioare. În timp ce unii au scăpat basma curată, pe numele altora s-au întocmit procese verbale și li s-au aplicat amenzi.

Pentru mulți șoferi, care circulau pe traseul Chișinău-Orhei, dimineața a fost una nu prea bună. Aceștia au fost trași pe dreapta de câteva echipaje de polițiști, care efectuau, azi, operațiuni de filtrare.

În timp ce unii conducători auto au spus că aud pentru prima dată despre amenzile pe care le au trecute pe numele lor, alții au recunoscut că mai au obiceiul de a apăsa pe accelerator.

Însă șoferul s-a arătat indignat, nu atât de procesul verbal, care i-a fost întocmit, cât de faptul că nu a primit nicio înștiințare despre aceea că are de achitat o amendă.

Alt conducător auto susține că s-a desconcentrat, într-un moment, și de aceea a încălcat viteza.

Nenorocul de a fi oprit l-a avut și un șofer, al cărui automobil, potrivit poliției, este dat în căutare de către executorul judecătoresc. Bărbatul s-a arătat foarte indignat și a refuzat să dea explicații.

Până la urmă, s-a dovedit că șoferul avea o amendă de 900 de lei, neachitată la timp, de aceea, mașina i-a fost dată în căutare.

Urmează dumnealui să se ducă la Cantemir, să clarifice cu executorul judecătoresc. Ulterior, automobilul va fi scos din căutare”.

Nemulțumit s-a arătat și alt conducător auto, căruia i-au fost depistată o încălcare a vitezei, la camera de monitorizare.

„Deci dumnealui are o încălcare pe data de 5.10.2020, viteza de deplasare, poftim, documentați”.

Potrivit șefului postului de monitorizare și documentare a traficului rutier, Igor Postu, cel mai des întâlnită încălcare a șoferilor, în operațiunea de filtru, este depășirea limitei de viteză.

IGOR POSTU, ȘEF AL POSTULUII DE MONITORIZARE ȘI DOCUMENTARE A TRAFICULUI RUTIER: „Astăzi, desfășurăm o operațiune planificată, anterior, pe traseul, direcția de la Chișinău spre Orhei, unde verificăm în trafic toate mijloacele de transport, care se deplasează, la capitolul încălcărilor care au fost fixate prin intermediul camerelor de monitorizare plus și alte încălcări din Regulamentul Circulației Rutiere”.

Operațiunea poliției a durat de la ora 9 dimineața până la ora 13. Pe lângă încălcările fixate de camerele de monitorizare, șoferilor li s-au verificat anvelopele de iarnă și prezența testării tehnice. Cei din automobile cu numere de înmatriculare străine au fost verificați minuțios, pentru a constata că au asupra lor toate actele necesare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram