/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Tricolorii încep cu dreptul: Naționala noastră de futsal s-a impus în fața Greciei, cu 3 la 1 

missing
29 ianuarie 2021, ora 22:29

Victorie mare pentru Republica Moldova. Naționala noastră de futsal s-a impus în fața Greciei, cu 3 la 1, și a început cu dreptul campania de calificări pentru Campionatul European. Următorul meci, băieții noștri îl vor avea contra Slovaciei, pe 2 februarie.

Pentru a se califica, în premieră, la un Campionat European, naționala noastră de futsal este obligată să ocupe unul dintre primele două locuri, în grupa ei preliminară. În primul meci, disputat acasă, contra Greciei, ”tricolorii” s-au impus fără prea mari probleme, cu 3 la 1. Iulian Cojocaru, Constantin Burdujel și Andrei Negară, au fost autorii golurilor noastre.

ALEX MACOVEI, REPORTER, TV8: „Chiar dacă aici, pe arena de la Ciorescu, nu au fost susținuți de fani, tricolorii s-au expus la maxim, de la fluierul de start, până la fluierul de final, și au făcut un pas important pentru calificarea la Campionatul European”.

ALEXANDRU GOLBAN, PREȘEDINTE, ASOCIAȚIA MOLDOVEI DE FUTSAL: „Am pășit cu dreptul. Este o victorie foarte importantă, mai ales pentru moralul jucătorilor. Și vă dați seama, pentru întreaga țară și pentru societatea fotbalistică este o victorie”.

VLADIMIR VUSATÎI, SELECȚIONER, REPUBLICA MOLDOVA: „Mai mult de atât, noi nu doar am început cu victorie, dar și suntem obligați să ne apărăm punctele de acasă. Dar așa, vom avea ocazia să împlinim obiectivul pe care îl avem”.

CONSTANTIN BURDUJEL, JUCĂTOR, SELECȚIONATĂ: „În primul rând, vreau să-i felicit pe toți iubitorii de futsal și iubitorii de fotbal. Sigur, această victorie le-o dedicăm lor și colegilor noștri, care nu au putut să fie astăzi cu noi”.

Următorul meci, naționala noastră îl va avea pe 2 februarie, în compania Slovaciei. A patra echipă din grupa noastră este Azerbaijan. Astfel, după ce se vor disputa cele șase etape, tur și retur, selecționata care va ocupa prima treaptă va merge direct la Campionatul European. Dar, va exista o șansă bună și pentru cei de pe locul doi. Dintre cele opt grupe preliminare, cele mai bune șase locuri secunde vor fi admise la turneul final.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram