image
Sursa foto: oficial.md

RM, sprijinită de România în demararea procesului de vaccinare: O delegație de peste Prut vine astăzi la Chișinău

O delegație a României, condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, va veni astăzi la Chișinău, pentru a împărtăși bune practici și lecții învățate pe parcursul desfășurării campaniei de vaccinare anti-coronavirus.

În acest context, vor avea loc discuții pregătitoare cu autoritățile responsabile ale Republicii Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020.

Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situația epidemiologică din Republica Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare și, ținând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opțiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova, informează Ministerul de Externe al României într-un comunicat de presă.

Precizăm că noul pachet de sprijin presupune încheiera rapidă al celui de-al șaselea procol adițional la acordul biletaral privind grantul de 100 de milioane de euro. De asemenea, România va sprijini RM în programul de vaccinare anti-Covid 19 prin furnizarea a 200 de mii de doze de vaccin. România va oferi, din nou, medicamente și echiament medical pentru îngrijirea bolnavilor de Covid. Noul pachet de sprijin presupune și ajutor pentru agricultori, mai exact șase mii de tone de motorină.

Noutăţile partenerilor

comentarii: