image
Sursa foto: caritate.md

Luptă contra-cronometru pentru viață: Un copil cu amiotrofie spinală are nevoie urgent de un tratament costisitor în SUA

Mihai Reaboi, despre care Jurnal TV a povestit anterior, este diagnosticat cu amiotrofie spinală, iar tratamentul ce i-ar putea salva viața se face până când copilul va atinge o greutate de 13 kg și jumătate.

Acum Mihai are doar 13 kg, iar părinții lui - foarte puțin timp la dispoziție, pentru a-l lecui în Statele Unite. Tratamentul costă peste două milioane de dolari. Familia micuțului a reușit să adune mai puțin de jumătate.

Mihai Reaboi a fost diagnosticat cu amiotorfie spinală pe când avea doi ani. Medicii de aici au spus că nu are șanse. Speranța este într-un spital din America.

„Dacă noi o să întârziem după 13 kg și jumătate, mai departe Mihai crește și apar probleme în organismul lui. Deja noi avem început de scolioză”, spune Natalia Reaboi, mama copilului.

Tratamentul ar trebui să-l facă acum, doar că din suma necesară, una enormă, familia Reaboi nu a adunat nici jumătate. Pentru Mihai, fiecare zi e o adevărată luptă pentru viață.

„Este vesel, îi place să se joace, e vorbăreț... Dar problema e în picioare. Mă doare sufletul când îl văd”, povestește bunica băiețelului.

Până când familia va aduna banii, Mihai Reaboi trebuie să-și mențină starea sănătății. Este nevoie să facă zilnic proceduri, doar la Chișinău. Familia Reaboi este nevoită să se mute cu traiul aici, pentru că drumul din Ivancea este prea obositor.

„Noi trebuie să facem chinetoterapie, voitaterapie, îi face bine bazinul, unde el poate să înoate. Procedurile trebuie să le facem mai des și Mihai obosește. Noi când ajungem la proceduri Mihai deja e obosit, e nervos și nu au sens”, afirmă mama lui Mihai.

La Chișinău, familia Reaboi va închiria un apartament.

„Lepădăm casa noastră, lepădăm tot, Mihai este pe primul loc”, mai spune mama băiețelului.

O altă problemă este că băiatul nu trebuie să răcească. Pentru el chiar și o plimbare afară este un lux și de multe ori stă la geam. Afară poate ieși doar pe 10-15 minute.

Cei care vor să-l ajute pe Mihai, pot să sune familiei Reaboi la numărul de telefon 068 056 625.

Noutăţile partenerilor

comentarii: