Film

Top 10 cele mai BUNE seriale din ultimii 10 ani. Relaxarea perfectă pentru zilele de iarnă

De la ficțiune la politică sau dramă ori comedie, marii consumatori de Netflix și HBO Go au devorat în pandemie producțiile din ultimii 10 ani și nu numai. Dacă și tu te întrebi adesea ce serii noi ar trebui să urmărești, inspiră-te din top 10 cele mai bune seriale din ultimul deceniu și descoperă pe care le mai ai de bifat, în funcție de preferințele tale.

10. Hannibal – 2013 – 2015

Chiar dacă are numai trei sezoane, Hannibal este o poveste unitară care te ține în suspans de la început până la sfârșit. Un thriller plin de răsturnări de situație neașteptate, serialul spune povestea, ușor romanțată a unui un psihiatru celebru – Hannibal – și a relației acestuia cu detectivul Will Graham.

9. Urzeala tronurilor – 2011 – 2019

După modelul HBO, toate companiile mari de producție au început să investească bani grei în seriale, iar genul fantasy a devenit noul trend pe TV și este deja o normalitate în cinema.

Probabil cel mai urmărit și mai scump serial din istorie, Urzeala Tronurilor ocupă doar locul 9 în topul nostru. O poveste medievală, banală la prima vedere, care a cucerit spectatorii prin violență, scene erotice și umor. Datorită intervențiilor creatorilor serialului a fost dezvoltat universul lui George R. R. Martin, care nu părea că se grăbea să termine volumele finale ale poveștii. Poate de aici și inconvescvențele din ultimele sezoane.

8. Tânărul papă – 2016

Dacă înainte să faci un serial de televiziune pentru un regizor celebru era ceva de neimaginat, acum lucrurile stau altfel. Paolo Sorrentino a decis să regizeze acest serial care satirizează religia și criza bisericii catolice. Autorul, într-un mod deja cunoscut, ridiculizează puterea Vaticanului construind o poveste absurdă în care este posibilă urcarea pe scaunul papal a unui Papă tânăr care încă nu și-a demonstrat credința pentru Dumnezeu.



7. Detectivii din California – 2014 – 2019

Succesul serialului Detectivii din California se datorează formatului. Fiecare sezon prezintă o poveste separată, cu un sfârșit clar. Comune pentru toate sezoanele sunt atmosfera misterioasă și investigațiile complexe. Primul sezon, inspirat de religiile antice și cu o puternică amprentă filosofică a devenit instant un clasic al televiziunii.

6. Oglinda neagră – 2011 – 2019

Toate subiectele abordate de Charlie Brooker, scenaristul serialul, sunt realizate într-o cheie negativă, accentuând incertitudinea progresului tehnologic. Avantajele acestei mini-serii se ascund în formatul său: fiecare episod abordează o singură tematică și în acest mod mesajul nu se pierde pe parcursul întregului sezon. Autorii ne invită să privim din diferite perspective rețelele sociale, realitatea virtuală sau dependența de telefoane mobile și jocuri pe calculator. În fiecare episod ne este prezentată o oglindă ce reflectă păcatele omenești.

5. Culisele puterii – 2013 – 2018

Kevin Spacey împreună cu David Fincher au creat celebrul personaj Frank Underwood. Serialul a prezentat toate luptele din spatele cortinei politice. Da, acțiunea serialului are loc într-o lume paralelă, însă prin prisma acestei ficțiuni autorii ne fac o analiză a unor evenimente pe care le cunoaștem. Aluzia că unele personaje ar fi adevărate, de la congresmani americani până la Vladimir Puțin ne face și mai mult să percepem toate cele întâmplate ca fiind ceva plauzibil. Culisele puterii a fost un proiect pe val până în momentul în care Kevin Spacey a devenit implicat într-un scandal sexual și acesta a fost exclus din distribuție.

4. Narcos – 2015 -2017

Alături de Clanul Soprano și Breaking Bad, Narcos intră în cursa pentru cel mai bun serial despre criminali. Autorii nu s-au pornit să inventeze povești noi complexe, ci au mers pe o cale simplă. Au decis să ecranizeze viața a unui dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri: Pablo Escobar.

Descoperă serialele clasate pe primele trei locuri în clipul video de mai jos:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *