Sport

Ce scrie presa din Italia, după ce ”lovitura” Dennis Man tocmai a devenit cel mai scump transfer din istoria României

Dennis Man, cel mai scump român plecat din Liga 1. Cum arată acum topul
Din informațiile digisport.ro, patronul celor de la FCSB a acceptat oferta finală a grupării din nordul Italiei: 12 milioane de euro (sumă achitată în rate, pe parcursul a doi ani și jumătate) plus bonusuri care pot ajunge la alte două milioane.

Astfel, Gigi Becali mai încasează un milion de euro în momentul în care Dennis Man ajunge la 15 selecții pentru echipa națională de seniori și încă unul, dacă fotbalistul marchează zece goluri pentru Parma în următorii doi ani.

La Parma, Dennis Man ar putea încasa un salariu lunar de 100.000 de euro, după cum anunța cu câteva zile în urmă impresarul Giovanni Becali.

Arădeanul, care va semna un contract valabil pe cinci sezoane, îl întrece pe Nicolae Stanciu, vândut la Anderlecht pe zece milioane de euro, în topul celor mai scumpi jucători plecați din România.

Dennis Man (de la FCSB la Parma, în 2021): 12 milioane de euro
Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 10 milioane euro
Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro
Valentin Mihăilă (de la Craiova la Parma, în 2020): 8,5 milioane de euro
Alexandru Mitriţă (de la Craiova la New York City, în 2018): 8 milioane de euro
Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro
Mirel Rădoi (de la Steaua la Al-Hilal, în 2009): 6 milioane euro
Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro
Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese, în 2011): 5 milioane de euro
Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, în 2011): 5 milioane euro
Gazzetta dello Sport: ”Dennis Man, talent cu calitate absolută!”/ Football Italia: ”Marcator prolific”
Transferul lui Dennis Man la Parma, pe o sumă extrem de mare în contextul pandemiei, a fost comentat intens în presa internațională.

”Parma finalizează negocierile cu Dennis Man, extrema născută în 1998 de la FCSB (fosta Steaua București). Negocierile au fost purtate personal de președintele Krause. E lovitura care îi permite Parmei să aibă un talent cu calitate absolută și să încerce să se apropie cât mai mult de obiectivul salvării de la retrogradare”, a scris Gazzetta dello Sport.

”Internaționalul de 22 de ani e așteptat în Italia în câteva zile, ca să facă examenul medical și să semneze contractul. E un marcator prolific, cu 17 goluri și șapte pase decisive în acest sezon, în 20 de meciuri”, subliniază Football Italia.

”Parma ‘pescuiește’ din România. Dennis Man vine de la FCSB, după ce în trecut a fost urmărit și de Fiorentina”, notează și calciomercato.com.

Parma va juca duminică, de la orele 19, în deplasare cu Napoli, într-un meci din etapa a 20-a a campionatului italian. ”Da, domnul Man are meci duminică pentru Parma”, a declarat Gigi Becali, în exclusivitate pentru digisport.ro

Echipa pregătită de Roberto D’Aversa este pe 19 (din 20) în Serie A, cu numai 13 puncte, obținute din două victorii și șapte egaluri.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *