(video) Transportul public din Chișinău circulă în regim de iarnă. Copaci: „Sunt probleme de circulație pe drumurile în pantă”

Toate drumurile magistrale au fost deszăpezite, însă transportul public din municipiul Chișinău circulă în condiții de iarnă. Declarația a fost făcută de primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul edință operativă a serviciilor municipale implicate în procesul de deszăpezire a orașului.

Foto: moldpres.md

„Mai avem încă zone problematice, cum ar fi trotuarele, parțial s-a intrvenit sau nu s-a reușit a interveni deloc. Să aveți grijă de drumurile în pantă, pentru că ele au creat probleme transportului public”, a declarat Ceban.

Șeful Direcției transport și căi de comunicație, Lilian Copaci, a declarat că toate căile principale de acces public din municipiul Chișinău au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public, autobuze și troleibuze, au fost scoase pe rutele de transport și se circulă în regim de iarnă.

„Se înregistrează dificultăți de circulație pe drumurile în pantă. Din această cauză există întârzieri în graficul de circulație a rutelor de transport public care leagă municipiul de comunele suburbane”, a declarat Copaci.

Situația flixului de transport pe mai multe străzi din capitală:

Sectorul BOTANICA: bd. Iu. Gagarin direcția de deplasare sens giratoriu C. Negruzzi. Sectorul BUIUCANI: str. Calea Ieșilor direcția sens giratoriu I. Creangă – bd. Ștefan cel Mare; Sectorul CENTRU: str. Pan Halippa direcția de deplasare str. Ismail; str. București de la str. Ciuflea până la str. Bulgară; bd. Ștefan cel Mare tronsonul străzilor Ciuflea – Tighina.

Sectorul CIOCANA: str. Uzinelor tronsonul străzilor Voluntarilor – Lunca Bîcului; str. Vadului Vodă tronsonul străzilor Podul Înalt – T. Vladimirescu; nodul rutier Tutun CTC;

Sectorul RÎȘCANI: intersecția cu sens giratoriu Calea Orheiului – T. Vladimirescu; str. Calea Orheiului – Studenţilor, intrarea în capitală; str. Albișoara direcția de deplasare sens giratoriu C. Negruzzi.

Pe segmentele de drum cu circulație îngreunată din cauza condițiilor meteo, sunt prezenţi angajații INSP, care asigură buna desfaşurare a circulaţiei rutiere și prevenirea situațiilor de risc.

Dacă aveți o dificultate în timpul deplasării, apelați numărul unic de urgență 112.

Amintim că SHS a emis o nouă avertizare de schimbare bruscă a vremii, valabilă şi astăzi, 28 ianuarie. În legătură cu deplasarea ciclonului sudic, se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare şi lapoviță. Totodată, va avea loc intensificarea vântului din nord de până la 15/20 m/s, iar izolat va viscoli şi se vor forma troiene.


Pub