O delegație de la București a venit în R. Moldova pentru a stabili detaliile livrării lotului de vaccin anti-Covid

O delegație condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății de la București, Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, a avut astăzi la Chișinău discuții cu autoritățile din Republica Moldova și au stabilit pașii care trebuie parcurși, astfel încât donația României de vaccin anti-Covid-19 să poată fi livrată eficient.

Foto: MSMPS

Delegația română a avut întrevederi cu consilierul prezidențial în domeniul sănătăți, Ala Nemerenco, cu secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc și Dumitru Socolan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova.

Părțile au discutat despre pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația României de vaccin anti-Covid-19 să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții Republicii Moldova. Partea română a informat despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid și au fost stabilite căile oficiale de comunicare pentru transmiterea informațiilor privind procesul de vaccinare, cât și aspectele organizatorice și legale pentru livrarea lotului de vaccin din România.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a prezentat în cadrul întrevederii Planul național de imunizare, etapele vaccinării, grupurile țintă, centrele de vaccinare, dar și măsurile întreprinse de Republica Moldova cu privire la recepționarea, stocarea și distribuirea vaccinului.


Pub