Unde se află liderul Partidului Șor? Răspunsul lui Ilan Șor

Deputatul Ilan Șor se află acum într-un loc sigur, unde este în deplină siguranță. Despre aceasta a anunțat liderul Partidului Șor, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, dar a evitat să spună unde exact se află.

Foto: UNIMEDIA

„Dar cine v-a spus că eu sunt în Israel? Eu mă aflu într-un loc sigur. Sunt într-un loc unde astăzi mă aflu în siguranță, în primul rând”, a spus Ilan Șor.

Potrivit informațiilor, oficialul ar locui în raionul Herzliya, un raion de elită din regiunea Tel Aviv, Israel.

„Eu vreau să repet că sunt în deplină siguranță. Nu vă spun locul unde mă aflu acum, nu pentru că nu vreau, dar pentru că aceasta se referă la siguranța mea. Astăzi viața mea este în pericol din cauza faptului că sunt incomod unor persoane. Trebuie să apar doar de la distanță în spațiul public”, a mai adăugat Ian Șor.

În primăvara lui 2020, Ministrul de Interne spunea că oamenii legii îl caută pe Ilan Șor, însă, este o misiune dificilă, întrucât acesta ar avea influențe asupra mai multor angajați ai instituțiilor de drept.

La data de 26 iunie 2019, procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare și darea în căutare a lui Ilan Șor. Mandatul de arestare pe numele lui Șor a fost cerut pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă de control judiciar, în cadrul dosarului pe frauda bancară. Procurorii au făcut un demers în acest sens la Curtea de Apel Cahul.

Tot la data de 26 iunie 2019, procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile, imobile, cote care aparțin lui Ilan Șor. Acțiunile de sechestru fac parte din dosarul fraudei bancare.

Amintim că Ilan Shor a fost condamnat în prima instanță în vara anului 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul fraudei bancare.


Pub