Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Sandu, la discuții cu…

Președinta Sandu, la discuții cu reprezentantul OMS în R. Moldova și Coordonatorul Rezident ONU

Foto: prm.md

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut joi, 28 ianuarie, o întrevedere cu Coordonatorul Rezident ONU, Simon Springett, și cu reprezentantul OMS în țara noastră, Igor Pokanevych. Anunțul a fost publicat pe site-ul instituției prezidențiale.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre accesul cât mai rapid la vaccin pentru cetățenii R. Moldova, sprijinirea recuperării economice și răspunsul la aprofundarea sărăciei, survenite ca urmare a crizei COVID-19.

„Le-am mulțumit interlocutorilor mei pentru ajutorul acordat anul trecut în scopul combaterii pandemiei Covid-19 și susținerea sectorului de sănătate, și mi-am exprimat speranța că ne vom bucura de aceeași deschidere și în problema accesului la vaccinul anti-Covid-19”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, președinta a menționat că R. Moldova mizează pe sprijinul ONU și al Agențiilor Națiunilor Unite în perioada post-pandemică „atât pentru a veni în ajutorul celor care s-au pomenit în dificultate, ca urmare a pierderii sau diminuării veniturilor, cât și pentru a reforma sistemul de sănătate, asigurându-i sustenabilitatea”.

„Am ținut să accentuez că doar fortificând sectoarele-cheie, stopând corupția și redresând economia vom reuși să determinăm cetățenii să nu plece din țară”, a adăugat Maia Sandu.

Potrivit instituției prezidențiale, în cadrul întrevederii, Simon Springett i-a transmis Maiei Sandu o Scrisoare de felicitare din partea Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, cu prilejul alegerii în funcția de Președinte al R. Moldova.