Principală  —  IMPORTANTE   —   Liderul PPDA, Andrei Năstase, despre…

Liderul PPDA, Andrei Năstase, despre alegerile parlamentare anticipate, candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier și relația cu PAS

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”(PPDA) pledează în continuare pentru organizarea alegerile parlamentare anticipate. Declarația aparține liderului PPDA, Andrei Năstase. Totodată, PPDA urmează să decidă luni, 1 februarie, dacă va susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier al R. Moldova.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Ceea ce ni se întâmplă este grav. PPDA pledează în continuare pentru alegerile parlamentare anticipate. Nimeni nu poate să îndrăznească să spună că PPDA se teme de aceste alegeri. Alegerile anticipate trebuie să se producă într-un climat normal, organizate de oameni integri, care nu vor permite utilizarea resurselor administrative în interesul celor care încă mai controlează R. Moldova. E nevoie de o abordare serioasă, responsabilă față de această criză pandemică și economică”, susține Năstase.

Totodată, PPDA urmează să decidă dacă va susține candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Potrivit lui Năstase, luni urmează să fie convocat biroul politic al partidului si atunci va fi luată o decizie.

„Luni vom avea sedința unui birou politic lărgit al PPDA. Atunci vom consulta și colegii noștri din teritoriu. După aceasta vom veni cu o poziție oficială. Până atunci sunt alții care vor trebui să dea răspunsuri la această întrebare. Noi suntem oameni responsabili. Pentru ajunge în Parlament noi am muncit foarte mult. În tot ce facem noi ne vom ghida de Constituția R. Moldova„, potrivit lui Năstase.

Referitor la alegerea Maiei Sandu de a o propune pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, Năstase a declarat că nu dă calificări candidaturii, din moment ce PAS a anunțat că nu o va susține.

Cât ține de relația dintre PPDA și PAS Năstase declară că este una bună.

„Toți deputații noștri comunică în Parlament. În ce mă privește pe mine, eu nu am conflicte cu nimeni. Nu sunt un om conflictual în ciuda aparențelor”, a menționat Năstase.

Natalia Gavrilița este propunerea președintei Maia Sandu la funcția de premieră a R. Moldova. Anunțul a fost făcut ieri, 27 ianuarie, în cadrul unui briefing de presă de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Anterior, Natalia Gavrilița a ocupat funcția de ministră a Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu.