09:04:36 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Peste 170 de mașini, rămase în nămeți, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor: O femeie însărcinată, la un pas de a naște pe drum

Actualitate 28.01.2021 11:03 Vizualizări832 Autor: Ziarul National
VIDEO // Peste 170 de mașini, rămase în nămeți, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor: O femeie însărcinată, la un pas de a naște pe drum


Peste 170 de autovehicule au avut nevoie, în ultimele ore, de ajutorul salvatorilor, pentru a fi deblocate din nămeți, inclusiv o mașină în care se afla o femeie însărcinată ce trebuia să ajungă de urgență la maternitate.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru tractarea și deblocarea atât a mașinilor de mare tonaj, ambulanțelor, cât și a autoturismelor care au rămas prinse în troienele de pe drumurile din centrul și sudul R. Moldova.

Cele mai multe operațiuni de deblocare și salvare a oamenilor afectați de condițiile meteo nefavorabile au avut loc pe traseele din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul Taraclia, UTA Găgăuzia, Anenii Noi, Criuleni, Cimișlia și municipiul Chișinău.



La Căușeni, o femeie însărcinată nu reușea să ajungă la spital ca să nască din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Datorită intervenției echipajelor de salvatori, aceasta a ajuns în timp util la maternitate, unde în mai puțin de o oră a dat naștere unei fetițe perfect sănătoase.

Salvatorii au deblocat pe drumurile din Taraclia două ambulanțe, iar altă ambulanță s-a împotmolit pe drum în localitatea Burlăceni, raionul Cahul.

Salvatorii au avut, de asemenea, misiunea de a debloca, în UTA Găgăuzia, 20 de autovehicule în care se aflau 35 de oameni, iar în orașul Cimișlia - un autobuz de pe o rută internațională în care se aflau 15 pasageri.

Salvatorii și pompierii au stat de veghe și pe parcursul nopții pentru a acorda ajutor conducătorilor auto pe traseele Chișinău - Anenii Noi- Căușeni – Ștefan Vodă, Chișinău - Leușeni, Cahul – Balabanu, dar și pe mai multe porțiuni de drum complicate din UTA Găgăuzia.

În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md