10:27:17 19.04.2024
Stiri

FOTO // O delegație din România a venit la Chișinău pentru a discuta despre furnizarea, de către partea română, a vaccinurilor anti-COVID-19 în R. Moldova

Actualitate 28.01.2021 13:14 Vizualizări2004 Autor: Ziarul National
FOTO // O delegație din România a venit la Chișinău pentru a discuta despre furnizarea, de către partea română, a vaccinurilor anti-COVID-19 în R. Moldova


UPDATE // Ambasada României la Chișinău anunță că delegația română a avut întrevederi cu delegații conduse de doamna Ala Nemerenco, consilier prezidențial în domeniul sănătății, doamna Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și cu Dumitru Socolan, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova.

„Părțile au discutat în detaliu despre pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația României de vaccin anti-Covid-19 să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții Republicii Moldova. Partea română a informat în detaliu despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid-19, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid-19, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces.

Cu acest prilej, partea română a subliniat că susține fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova și rămâne consecventă principiului de a oferi sprijin tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de zona geografică unde locuiesc, limba vorbită, sau orientarea politică”, cităm din comunicatul de presă al Ambasadei României la Chișinău.









O delegaţie condusă de către Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii de la București, Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, discută, astăzi, la Chişinău, cu autorităţile Republicii Moldova despre modalitățile de implementare a pachetului de asistenţă oferit de România cetăţenilor Republicii Moldova.

Un comunicat de presă al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României arată că delegaţia de peste Prut va împărtăşi experiența din cadrul campaniei de vaccinare la nivel naţional.

CITIȚI și R. Moldova NU are posibilități tehnice de a depista noua tulpină, mult mai periculoasă, a SARS-CoV-2 provenită din Marea Britanie: „Nu trebuie să fim îngrijorați”

Totodată, va fi analizat nivelul pregătirilor din R. Moldova pentru începerea procesului de vaccinare şi vor fi discutate opţiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova, ţinând cont de mecanismele de la nivelul UE.

Amintim că preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, în cadrul vizitei sale la Chişinău la finele anului trecut, că România va livra până la 200 000 de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md