Ilian Cașu: Alegerile parlamentare anticipate trebuie declanșate chiar dacă a fost făcută o nominalizare pentru funcția de premier

by D M
Distribuiti mai departe...

Alegerile parlamentare anticipate trebuie declanșate, chiar dacă a fost făcută o nominalizare pentru funcția de premier.” Declarația aparține lui Ilian Cașu, unul dintre fruntașii Partidului Nostru și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă. În opinia politicianului, mulți aleși ai poporului nu-și doresc un nou legislativ, pentru că vor să rămână cât mai mult timp la putere.

„Este vorba despre un moft al penalilor și corupților din parlament, care declarativ spun că vor alegeri anticipate, pentru că asta este dorința principală a cetățenilor Republicii Moldova și a fost exprimată foarte-foarte clar la prezidențiale. Parlamentul s-a transformat într-o piață unde se vând deputații ca harbujii și dacă organele de drept încă nu s-au apucat să investigheze sau încă n-au finalizat aceste investigații, pentru cetățeanul de rând este clar că este vorba despre corupție și corupția care prezintă risc major pentru securitatea statului Republica Moldova.”, a declarat Ilian Cașu. 

„Au avut loc acel șir de consultații constituționale cu președinta Sandu și toți au spus că vor anticipate, pentru că este valul acesta al cetățenilor și ei vor să nu contrazică opinia publică. Asta-i OK, este clar, dar în realitate nu se vrea”, a mai spus fruntașul PPPN.

Potrivit politicianului dorința unor partide din Parlament care vor în continuare să conducă țara nu coincide cu cea a cetățenilor și, citându-l pe Leninm a spus că se crează o sătuație revoluționară. 

Faptul că marea majoritate a cetățenilor nu mai vor să fie furați de către penalii și hoții din parlament, iar hoții vor în continuare să fure cetățenii. Deci, aceasta este o situație revoluționară, dacă tot am făcut trimitere la Lenin.

Întrebat cât de serios este scenariul cu înaintarea candidaturii pentru funcția de premier a lui Renato Usatîi, persoană pe care majoritatea lui Șor și Dodon nu ar vota-o nici în ruptul capului, Cașu a spus: „Este foarte serios și dl Usatîi a cerut acea întrevedere, eu nu cunosc detaliile planului, este acum responsabilitatea dnei Maia Sandu, pentru că, conform Constituției, este mișcarea D-sale. Și aici este și capcana, și problemele care încep pentru dna Maia Sandu, pentru că în parlament domină penalii și corupții lui Dodon și Șor, și rămășițele lui Plahotniuc. Deci, este troica aceasta, parlamentul fiind produsul votului mixt al lui Plahotniuc și Dodon. Și iată sunt oameni care au făcut investiții în acest parlament și cu acest scop, pentru a promova schemele, pentru a fura, acesta este scopul parlamentului actual și acest parlament, încă o dată, un parlament putred de corupt. Termenul acesta l-a folosit Vlad Socor în emisiune la Dvs. – putred de corupt. Nu poate un parlament de hoți, bandiți, tâlhari și corupți să producă un guvern pentru oameni, este imposibil”, a mais pus Ilian Cașu. 

Interviul integral îl puteți urmări aici: Ilian Cașu: Când suntem divizați pe baricade, profită hoții, bandiții și tâlharii


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.