(video) Premieră: Noul Renault Kiger a devenit model de serie şi va fi disponibil la nivel internaţional

Show-car-ul Renault Kiger, arătat în noiembrie 2020, a devenit realitate. Astăzi producătorul francez a prezentat acest SUV compact nou-nouț, care a fost conceput și destinat inițial pieței din India, însă trebuie de notat că va fi şi un produs internațional!

La un preț atractiv și cu un spațiu uimitor pentru cinci ocupanți, acest SUV robust și compact de sub patru metri lungime, întărește oferta Renault pe această piață, care include deja modelele Kwid, Duster și Triber.

https://www.youtube.com/watch?v=8uSBAhQ1sik

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 3.991 x 1.750 (fără oglinzi) x 1.600 (cu railings-uri) x 2.500 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Cântăreşte 1.012 kg!
  • Designul lui Kiger a fost inspirat de show-car-ul Kiger care a fost dezvăluit la sfârșitul anului 2020. O capotă sculptată care accentuează personalitatea mașinii se află deasupra unei bare de protecție impresionante. Aripile sporesc designul cu liniile pronunțate ale umerilor, în timp ce pragurile negre și arcurile roților oferă o protecție suplimentară.
  • Designerii Renault au echipat Kiger cu mai multe caracteristici care imprimă vehiculului un aspect sportiv. Finisajul grafic 3D al grilei frontale cu efecte cromate în formă de fagure este un exemplu perfect, în timp ce grila cu detalii din aluminiu scoate în evidență bara de protecție spate. Luneta înclinată și sportivă, completată de spoilerul integrat, evidențiază din nou silueta aerodinamică a lui Kiger.
  • Garda la sol ridicată (205 mm) și railings-urile multifuncționale sporesc silueta vehiculului și completează aspectul său îndrăzneț de SUV.
  • Pe versiuni de echipare superioare, jantele din aliaj de 16 inci (în anvelope 195/60 R16) au un finisaj negru diamantat, pentru un aspect sportiv și elegant. Protecțiile prezente în jurul roților au forma unor arcuri negre mari, făcând caroseria să pară mai îndrăzneață și mai robustă.
  • Partea frontală superioară formată din grilă  și luminile de zi cu LED poziționate la ambele capete conferă mașinii impresia de înălțime în partea din față. Partea inferioară ușor de recunoscut împarte bara de protecție în două zone, fiecare având trei faruri LED încorporate separat într-o unitate octogonală cromată cu PURE VISION și un reflector cromat.
  • Partea din spate este iluminată cu lumini LED cu un design unic. Blocurile optice spate cu inserții negre lucioase sunt moderne și inedite în cadrul segmentului, evidențiind semnătura luminoasă dublă în foma literei C. Acestea sunt prezente la fiecare capăt al caroseriei și se extind peste aripi, oferindu-i lui Kiger o personalitate unică distinctă.
  • Kiger vine în șase culori interesante ale caroseriei: Ice Cool White, Planet Grey, Moonlight Grey, Mahogany Brown, Caspian Blue, Radiant Red. Toate nivelurile de echipare includ o opțiune în două tonuri. Toate culorile caroseriei sunt disponibile în două tonuri, indiferent de nivelul de echipare, cu excepția Radiant Red, care este disponibil în două tonuri exclusiv pentru nivelul superior. Plafonul poate păstra astfel culoarea caroseriei sau poate fi negru.
  • Ampatamentul lung de 2.500 mm plasează roțile la cele patru colțuri ale vehiculului, oferind stabilitate sporită pe orice tip de drum, optimizând în același timp spațiul din interiorul mașinii, oferind confort optim pentru fiecare pasager și un volum al portbagajului de 405 litri, care este de neegalat în segment.
  • Interiorul Kiger se înscrie în conceptul de “smart cabin” deoarece combină tehnologia, funcționalitatea și spațiul. Kiger are puțin sub patru metri lungime și se încadrează în categoria SUV-uri compacte. Datorită ADN-ului platformei CMFA+, la fel ca Triber, acesta oferă spațiu de top, depozitare în cabină și spațiu de încărcare.
  • Tratamentul cizelat al formelor și jocul rezultat de lumină și umbră dau impresia unei cabine plutitoare, amplificată de butoanele de control de tip “pian” și comenzile suspendate de aer condiționat.
  • Consola centrală găzduiește un ecran tactil plutitor de 8 inci care aduce o notă modernă în interior, la fel ca afișajul digital reconfigurabil de 7 inci de pe bord.
    • Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar conexiunea wireless de mare viteză facilitează utilizarea aplicațiilor dedicate condusului și sistemului multimedia.
    • Pasagerii pot selecta până la cinci comenzi permanente pentru acces rapid la aplicații și funcții.
    • În plus, pe lângă recunoașterea vocală, sistemul are conectivitate Bluetooth pentru conectarea a până la cinci dispozitive, port USB de încărcare rapidă și un player video MP4 încorporat.
    • În pachetul de echipare superior, Kiger are setări MULTI-SENSE care permit șoferului să aleagă dintre diferite moduri de conducere. Maparea motorului, schimbările de viteze (pentru transmisii automate), sensibilitatea coloanei de direcție și afișajul digital al vitezometrului sunt resetate la schimbarea modului de conducere, asigurând o experiență de condus optimă. Ecranul color de 7 inci de pe tabloul de bord își schimbă aspectul în funcție de modul selectat.
  • Când vine vorba de spațiu interior, Kiger este vehiculul tuturor recordurilor. La bord, senzația de spațiu este apreciabilă. Deci, în față, Kiger are cea mai bună distanță între scaune din segment (710 mm). În spate, Kiger oferă cel mai bun spațiu pentru picioare (222 mm) și spațiu pentru cot (1.431 mm) din segment. Înălțimea scaunului asigură o poziție de conducere dominantă, ceea ce sporește confortul la volan.
  • Kiger stabilește un standard foarte ridicat în ceea ce privește capacitatea de încărcare, oferind cea mai bună capacitate de încărcare din segment (405 litri și până la 879 litri, cu bancheta spate rabatată). De asemenea, conduce segmentul SUV sub patru metri lungime și în ceea ce privește portbagajul, cu o capacitate standard de 626 mm și o lungime de încărcare de până la 1.565 mm (după rabatarea scaunelor spate).
  • Kiger oferă pasagerilor o serie întreagă de compartimente inteligente de depozitare pentru o capacitate totală de 29 litri la bord, inclusiv patru suporturi pentru sticle de apă de 1 litru și două suporturi pentru pahare – remarcabil în segment. Cotiera centrală ascunde un spațiu de depozitare de 7.5 litri, în timp ce torpedoul are un volum fără precedent de 10.5 litri – cu 30% mai mult în medie decât mărcile concurente.
  • Kiger are, de asemenea, o cutie de mănuși superioară în segment, cu un spațiu de stocare suplimentar de 4.4 litri, dar şi zone de stocare inteligente cu accesibilitate pe mai multe niveluri, cu volume mari, în timp ce este organizat în conformitate cu o abordare centrată asupra utilizatorului.
  • Kiger te va întâmpina la bord cu echipamente noi, la alegere: sistemul audio Auditorium 3D Sound by Arkamys, cu tehnologie care permite difuzarea sunetului 3D, adaptat materialelor și formei habitaclului. În total, la bord sunt opt difuzoare (patru pentru frecvențe înalte și patru pentru frecvențe joase). În plus, în versiunea superioară de echipare, sistemul are o reglare automată a volumului sunetului în funcție de viteza vehiculului; activat și ajustat la cerere, permite ascultarea optimă indiferent de traseul parcurs.
  • Modern și practic pentru utilizarea de zi cu zi, cardul hands-free permite deschiderea și închiderea automată a ușilor, precum și pornirea fără cheie. Senzorii permit blocarea / deblocarea ușilor fără a fi nevoie să scoateți cardul din buzunar sau să apăsați vreun buton. De asemenea, vă permite să porniți vehiculul fără a fi nevoie să introduceți cardul in contact. Acest sistem hands-free include și blocarea automată a ușilor atunci când șoferul se îndepărtează de vehicul, o funcție care economisește timp și oferă confort.
  • Kiger pune tehnologia în slujba siguranței cu ajutorul radarelor și a unei camere spate cu linii de ghidare. Cu o rază de rotire de 5.0 metri a camerei, șoferul se poate bucura de o mai mare vizibilitate și precizie atunci când merge în marșarier sau efectuează manevre pentru parcare.
  • Kiger este echipat cu o varietate de caracteristici unice, inclusiv aer condiționat automat, dar care poate fi reglat și manual prin intermediul comenzii dedicate.
  • O altă caracteristică nouă, disponibilă în pachetul de echipare superior este iluminarea ambientală albă din habitaclu. Aceasta luminează zona de depozitare din partea din față a consolei centrale, precum și partea din spate a mânerelor ușilor din față.
  • Comenzile volanului sunt iluminate din spate. Acestea includ numeroase setări, cum ar fi accesul la meniul computerului de bord, volumul difuzoarelor, funcțiile telefonice și radio, recunoașterea vocală etc.
  • Nu în ultimul rând, pentru a asigura o calitate optimă a aerului în interiorul vehiculului, Kiger are un sistem de filtrare a particulelor fine PM2.5, o premieră în segmentul său!
  • Mai poate fi dotat opţional cu un încărcător wireless pentru telefoane.
  • Kiger este echipat cu un motor pe benzină de 1.0 litri cu trei cilindri, cu o putere de 100 CP și un cuplu de 160 Nm (disponibil de la 3.200 rpm). Motorul a fost testat pentru fiabilitate și longevitate și oferă cele mai noi inovații tehnologice prezentate deja pe Clio și Captur în Europa. Se mândrește cu cea mai bună economie de combustibil din clasa sa, cu un consum de 5 litri/100 km (20 km/litru).
  • Motorul turbo este cuplat la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. O transmisie automată variabilă continuă X-TRONIC va fi disponibilă la scurt timp după lansarea comercială a Kiger. Această cutie de viteze CVT de ultimă generație proiectată de Alianță oferă tranziții fluide și receptive, îmbunătățind condusul și confortul în zonele urbane, împreună cu o eficiență excelentă a consumului de combustibil.
  • Motorul aspirat natural ENERGY de 1.0 litri, cu 72 CP și 96 Nm (la 3.500 rpm), este, de asemenea, disponibil în gama Kiger, cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte sau o cutie de viteze robotică EASY-R cu 5 trepte. Aceasta din urmă oferă confortul de a conduce fără ambreiaj la un cost accesibil și dispune de un mod manual care permite șoferului să conducă fie în mod complet automat, fie în mod secvențial. Asigură porniri eficiente, depășiri sigure și plăcere de a conduce la cel mai înalt nivel, grație unui raport excelent putere-greutate și a unui raport cuplu-masă record în segmentul SUV-ului compact.
  • Tracţiunea este evident doar pe puntea din faţă.
  • La bord, cele două scaune din față și cele două scaune laterale din spate sunt prevăzute cu centuri de siguranță în trei puncte, în timp ce scaunul din spate al pasagerului central are o centură de siguranță în două puncte. Ambele scaune din față mai dispun de alertă de reamintire a cuplării centurii.
  • Cele două airbag-uri din față pentru șofer și pasager, împreună cu cele două airbag-uri laterale, completează suita de siguranță.

Preţul de start nu i-a fost deocamdată anunţat.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=RfcKlAcDho8

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/