fbpx

Prietenul la nevoie se cunoaște. România sprijină Republica Moldova în demararea procesului de vaccinare

Consilierul prezidențial în domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, s-a întâlnit astăzi cu delegația din România, condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. În acest context, au avut loc discuții cu privire la procesul de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Partea română rămâne consecventă principiului de a oferi sprijin tuturor cetățenilor țării noastre, indiferent de zona geografică unde locuiesc, limba vorbită, sau orientarea politică”, se arată într-un comunicat emis de autorități.

Delegația din România va împărtăși bune practici și lecții învățate pe parcursul desfășurării campaniei de vaccinare la nivel național.

Totodată, vor fi evaluate elementele legate de situația epidemiologică din Republica Moldova, va fi analizat stadiul pregătirilor pentru demararea procesului de vaccinare și, ținând cont de mecanismele relevante în domeniu de la nivelul UE, vor fi discutate opțiunile pentru furnizarea de către partea română a dozelor de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova.

Menționăm că aceasta este o parte a pachetului de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău.

Citește și:

România oferă Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 și asistența specialiștilor de peste Prut

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button