/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Zeci de mașini blocate în nămeți, ambulanțe care nu pot ajunge la urgențe și oameni cazați la frontiera Palanca

missing
28 ianuarie 2021, ora 20:00

Deși foarte așteptate, ninsorile din ultimele zile, au dat peste cap multe planuri ale oamenilor care au pornit la drum lung. Pe parcursul acestei nopți, din cauza troienelor de pe unele porțiuni de drum, sute de conducători auto nu au mai putut înainta spre destinație. Astfel, peste 170 de autovehicule au fost deblocate de salvatori și pompieri, pe traseele din țară. Totodată, din cauza ninsorilor abundente, și-au sistat activitatea 48 școli și 54 de grădinițe în 15 raioane din sudul și centrul țării.

Din acest video postat pe rețelele de socializare se vede cum mai multe mașini, care se aflau pe un traseu din raionul Ștefan Vodă, au rămas blocate pe traseu și aproape că nu se văd de sub zăpadă. Șoferilor nu le rămâne decât să aștepte zorii zilei, pentru a-și continua drumul întrucât stratul de zăpadă este prea înalt, iar vizibilitatea – redusă.

„Ștefan Vodă, satul Marianca de Jos, stăm trei ore aice blocați.”

Șoferii sunt nevoiși să aștepte echipajele de deszăpezire, pentru a-și continua drumul.

„Poate cumva, pe dimineața, o să ajungem acasă. E cam strașnic, băieți, aici de mers. Iată cam în acest mod.”

Și la posturile terestre de trecere a frontierei condițiile de circulație nu au fost cele mai prielnice. În punctul de trecere a frontierei Criva, în jur de 50 de mașini și două autocare așteptau permisiunea de a ieși de pe teritoriul Republicii Moldova. La postul de trecere Palanca, din cauza drumului impracticabil, toate persoanele care erau blocate în mașini au fost lăsate la adăpost în sediul postului vamal.

RAISA NOVIȚCHI, OFIȚERĂ DE PRESĂ, POLIȚIA DE FRONTIERĂ: „Mașinile care sunt blocate la moment, cel puțin persoanele au fost luate și cazate în punctul de trecere Palanca, iar o parte se regăsesc și în sector, la sediul sectorului de Poliție de Frontieră Tudora 1. – Despre câte persoane este vorba? – Dacă vorbim de Palanca, atunci sunt 61 de persoane, în sector – 12 persoane.”

Acesta ne-a mai spus că, după amiază încă ningea, iar toate echipajele de salvatori lucrau, pentru a debloca drumul. În cazul în care acest lucru nu va reuși, persoanelor blocate li se va permite să stea în continuare în sediul postului vamal. Oamenilor le este asigurat un minim necesar de alimente, pentru a nu indura foame.

Echipajele de salvatori și pompieri au deblocat de pe traseele din țară mai mult de 170 de autovehicule.

Intervenția salvatorilor a fost necesară și în cazul a două ambulanțe, care au rămas blocate pe drumurile din Taraclia, din cauza viscolului. O altă ambulanță s-a împotmolit pe drum în localitatea Burlăceni, raionul Cahul. După intervenția salvatorilor, toate ambulanțele au ajuns cu bine la destinație.

Polițiștii îndeamnă oamenii să se asigure că sistemul de încălzire funcționează, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător condițiilor de iarnă: cu anvelope pentru sezonul rece, lanțuri antiderapante, lopată și nisip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram