/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ 4000 de chemări într-o noapte. Din cauza ninsorilor abundente, telefoanele de la Serviciul 112 sună încontinuu

missing
28 ianuarie 2021, ora 21:15

Pentru că a nins abundent, iar pe drumuri s-au format troiene și ghețuș, în ultimele 24 de ore, mii de oameni au apelat la Serviciul Unic de Urgență 112. Astfel, potrivit responsabililor de aici, numărul apelurilor telefonice a crescut cu 15 la sută, în comparație cu zilele trecute. Fie că sunt blocați în nămeți, au nimerit în accidente, ori au lunecat pe gheață, oamenii sună la 112, pentru a cere o mână de ajutor.

„ce urgență aveți? Ați sunat la un număr de urgență, aveți vreo urgență? Vorbiți vă rog.

Potrivit operatorilor de la Serviciul Unic de Urgență 112, de când a fost emis Cod Portocaliu de ninsori, telefoanele nu au mai încetat să sune.

ALIONA MOROGAI, OPERATOR: „Astăzi, avem foarte multe apeluri referitor la drumurile înzăpezite, la automobile blocate. Chiar și automobile care au mulți pasageri și sunt blocați, este ghețuș și nu pot să iasă, sunt împotmoliți în zăpadă, mai ales afectat este sudul țării. Avem și multe chemări de ambulanță, multe căderi și foarte multe fracturi.

Din cauza troienelor, pe drumuri au rămas blocate și unele ambulanțe, așa că pacienții au fost nevoiți să aștepte mai mult ajutorul medical necesar.

ALIONA MOROGAI, OPERATOR: Am avut și de genul acesta chemări, ambulanța mergea la chemare, s-a împotmolit în zăpadă și nu putea să-și continue drumul să ajungă la pacientul care a solicitat ambulanța, dar a fost ajutată de către salvatori, serviciul pompierilor sau, la fel, ajută și agenția de stat a drumurilor.

Operatorii povestesc și cum o femeie, care năștea, a fost nevoită să aștepte ajutorul salvatorilor, deoarece ambulanța în care era transportată a rămas blocată în zăpadă.

ALEXEI JOSAN, OPERATOR: „Noaptea a fost un caz cu o doamnă, care era dusă la spital să nască, având contracții și iarăși ambulanța a rămas undeva pe drum blocată.

Iar o pensionară a sunat la Serviciul 112, pentru că nu putea ieși din casă, povestește operatorul.

ALEXEI JOSAN, OPERATOR 112: O bătrânică, care a sunat că uite am nevoie că e prea multă zăpadă în jurul casei și să vină cineva să strângă zăpada, să o rânească din jurul casei

Potrivit operatorilor de la Serviciul 112, pe traseele din afara Capitalei au  fost înregistrate cele mai multe chemări pentru tractare, întrucât drumurile nu erau curățate.

ION BOVIȘTEAN, OPERATOR 112: Pe traseu, în apropiere de satul Bulboaca, Anenii Noi, de asemenea pe traseul în apropiere de satul Chiriet Lunga, Otaci, traseul este blocat definitiv și resursele de la agenția de stat a drumurilor, din cele comunicate, nu fac față, pentru că am avut mai multe solicitări, și aceștia nu puteau să intervină.

Potrivit operatorilor de la Serviciul 112, noaptea trecută au fost înregistrate, peste 4000 de apeluri telefonice, iar de la ora 8 dimineața, până în prezent, numărul solicitărilor, a depășit 5000.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram