image
Sursa foto: astanatimes.com

Vladimir Socor: Acest Parlament e putred până în măduva oaselor; Tactica PSRM și a lui Șor e de a tărăgăna anticipatele

„Alegerile anticipate sunt absolut necesare, dar nu peste un an, nu peste nouă luni, dar acum, altminteri va avea succes tactica lui Dodon și a partidelor plutocratice de a-i dezamăgi pe cetățeni în Maia Sandu și de a eroda ratingul acesteia”. Este opinia analistului occidental Vladimir Socor.

Expertul politic consideră că actuala coaliție nedeclarată din Parlament urmărește tărăgănarea declanșării alegerilor anticipate.

„Tactica Partidului Socialiștilor, a Partidului „Șor”, și a oamenilor lui Plahotniuc este de a tărăgăna cât mai mult actualul parlament cu un guvern, eventual, provizoriu sau temporar pentru a garanta locurile în parlament ale acestor partide și cu speranța că ratingul dnei Maia Sandu va scădea între timp, ca urmare a dezamăgirii electoratului. Aceasta este tactica evidentă a forțelor proruse și plutocratice. Și acest nod gordian trebuie tăiat, parlamentul acesta trebuie dizolvat, alegerile anticipate trebuie ținute cât mai curând, fără nicio tărăgănare, iar dna Maia Sandu nu trebuie să intre în tocmeli și pertractări cu actualii lideri de partide”, a declarat Socor la Europa Liberă.

În opinia expertului, Parlamentul a devenit „un instrument de sugrumare a statului Republica Moldova”.

„Cu această majoritate sau pretinsă majoritate parlamentară pur și simplu are mâna pe beregata Republicii Moldova, o șantajează și o amenință cu sufocarea dacă statul nu se supune acestei majorități constituite acum doi ani de către Vladimir Plahotniuc. Acest parlament este putred până în măduva oaselor, el trebuie să plece”, a mai spus Vladimir Socor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: