image
Sursa foto: politiacapitalei.md

VIDEO: Peste 20 de șoferi de taxi din capitală și administratorul unei companii, AMENDAȚI; Ce încălcări au comis

Au fost stopați în plin trafic, verificați și amendați pentru zeci de încălcări. Este vorba de șoferii de taxi din capitală care au ieșit la serviciu cu automobilul cu defecte tehnice și nu au respectat regulile de autorizație.

Verificările au avut loc pe parcursul zilei de ieri, fiind organizate de poliție, de comun cu angajații ANTA și FISC, la companiile de taxi, înainte de ieșirea pe străzile capitalei cât și în traficul rutier.

Potrivit poliției, au fost stopate pentru verificări circa 125 de mașini de taxi din capitală. În urma acestora au fost depistate contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea unității de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului.

Astfel, 20 de șoferi de taxi s-au ales cu procese verbale și amenzi în sumă totală de 11 900 lei.

Totodată, a mai fost sancționat și administratorul unei companii de Taxi, după ce au fost depistate cinci automobile care nu au fost supuse testării tehnice, fiindu-le interzisă exploatarea prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare. Acesta s-a ales cu amendă în sumă de 3000 lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: