Reacția lui Igor Dodon, după ce a fost desemnat un prim-ministru

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacția, după ce președinta țării, Maia Sandu, a desemnat un candidat la funcția de premier. Dodon spune că așteaptă programul și echipa guvernamentală în termen de 15 zile.

Foto: UNIMEDIA

„Președintele și-a amintit de obligațiile constituționale și, cu întârziere, după o lună de chibzuiri, a propus un candidat la funcția de prim-ministru, încadrându-se totodată și în termenul de până la 1 februarie, stabilit de socialiști. Suntem în așteptarea programului și a componenței guvernului, propuse de acest candidat (conform Constituției, în acest scop sunt rezervate 15 zile).

Consider că parlamentul ar putea să nu tergiverseze și să examineze această chestiune deja săptămâna viitoare, când se va deschide sesiunea parlamentară. La finele acestei săptămâni, va avea loc ședința Consiliului Republican al PSRM unde, pe lângă chestiunile strategice, vom discuta și despre poziția noastră în privința votării sau nevotării noii componențe a guvernului.

Consider că fracțiunea parlamentară a socialiștilor trebuie să participe la audierile parlamentare și la dezbaterile asupra programului și a componenței guvernului, pentru a demonstra poporului calitatea și profesionalismul actualei /vechi echipe a Maiei Sandu”, a scris Dodon, pe contul său de Telegram.

Maia Sandu a desemnat un candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre Natalia Gavriliță.

„Am luat decizia să o înaintez pe Natalia Gavrilița, candidat în funcția de prim-ministru. Un om în care am încredere, o profesionistă intergră și responsabilă. I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție. În continuare consider că alegerile parlamentate anticipate sunt singura cale de a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.


Pub