Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Partidului Șor și a…

Reacția Partidului Șor și a Platformei Pentru Moldova după ce Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al R. Moldova

După ce președinta Maia Sandu a propus-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al R. Moldova miercuri, 27 ianuarie, Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova au venit cu o reacție în acest sens.

Astfel, Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova susțin că au luat act de decizia președintei Maia Sandu, de a o desemna pe Natalia Gavrilița în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova.

Constatăm cu regret că doamna președintă Maia Sandu a pierdut mai bine de 30 de zile pentru a îndeplini această procedură prevăzută în Constituție, timp extrem de prețios pentru țara noastră, având în vedere provocările prin care trece. Pe de altă parte, nu știm dacă doamna Gavrilița își va lua rolul în serios sau a acceptat să fie cal de bătaie, în condițiile în care Maia Sandu și formațiunea sa din Parlament ne-a cerut insistent până acum să nu susținem candidatul desemnat de președinte. Cred că, în acest context, se cer niște explicații suplimentare.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” se va convoca în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția noastră față de această candidatură, nu înainte însă de a afla viziunile Nataliei Gavrilița în privința celor mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii: pandemia de COVID-19 și necesitatea urgentă pentru a asigura cetățenii cu vaccin; criza economică tot mai profundă; necesitatea majorării pensiilor și a prestațiilor sociale pentru cetățenii cu venituri mici; dezvoltarea agriculturii și asigurarea cu un sistem modern de irigare și multe altele”, se arată într-o notă informativă.

Natalia Gavrilița este propunerea președintei Maia Sandu la funcția de premier al R. Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 ianuarie, în cadrul unui briefing de presă de către președinta Maia Sandu.

Anterior, Natalia Gavrilița a ocupat funcția de ministră a Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu.

Natalia Gavrilița este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie. În 2013-2015, a fost angajată la Chișinău, la Ministerul Educației, fiind secretară de stat și șefă a Cabinetului. În 2009-2013, a activat la Oxford Policy Management ca manager de portofoliu și consultant superior. Înainte de asta a fost angajată în Guvern, șefă a departamentului de politică și coordonare a ajutoarelor. În 2007-2008, a lucrat la Ministerul Economiei și Comerțului, în calitate de șefă a departamentului pentru politici și dezvoltare macroeconomică. Până a ajunge în Guvern, a activat la mai multe instituții din străinătate.