Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

Din ediția Ziarului de Gardă din 28 ianuarie cititorii vor afla detalii despre concursul pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova. Care sunt legăturile dintre candidați și membrii comisiei de concurs, dar și ce conflicte de interese am identificat, citiți mâine.

Tot mâine aflați cum a scăpat doar cu o pedeapsă simbolică un procuror judecat pentru abuz de serviciu și învinuit că a investigat cu abateri un dosar de omor, în care victima era un cetățean un cetățean străin. Tot din paginile despre justiție, cititorii Ziarului de Gardă vor afla cine sunt judecătorii pretendenți la funcții de conducere a unor instanțe judecătorești.

În ziarul de joi publicăm un interviu cu medicul Roman Cobilețchi, originar din Republica Moldova, dar care activează în Israel. Medicul ne-a povestit cum decurge campania de vaccinare în Israel, stat lider la nivel mondial la capitolul vaccinare împotriva Covid-19. Am discutat însă și despre sistemul medical din Republica Moldova. 

Ziarul de Gardă de joi prezintă și o sinteză a celor mai importante evenimente care au avut loc în ultimele șapte zile, dar și un interviu cu un moldovean stabilit în Cehia, care ne spune cum s-a integrat în noua lui țară, de ce majoritatea cehilor conduc Șkode și cum berea este considerată la ei aliment. 

Anchete: Conflicte de interese și legături între candidați și membrii comisiei la concursul pentru funcția de judecători la CtEDO

Justiție Selectivă: Când faptele penale devin contravenții. Studiu de caz – un procuror judecat pentru abuz de serviciu

Justiție: Concursuri pentru șefia mai multor instanțe. Șase pretendenți la fotoliul de președinte al CSJ (infografic)

Reporter Special: Pandemia de COVID-19 vs migrație și remitențe

Exclusiv: Medic din R. Moldova care activează în țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume: „Oamenii își doresc revenirea la o viață normală…”

Diaspora: Cei „7 ani de acasă” ai lui Eugen, în Cehia: despre bere, Skoda și oamenii care nu au plecat niciodată din țara lor

Între est și vest: Sistemul informațional automatizat din spitale: cum funcționează în R. Moldova și ce cred medicii că ar trebui ajustat

Realitatea: Indemnizația lunară pentru creșterea copilului acordată persoanelor asigurate. Care este modalitatea de calcul și ce opțiuni au solicitanții?

Editoriale:

Alina Radu: Mâine îl alegem iar pe Șor? Cronica unei instanțe capturate
Aneta Grosu: Istoria Rezoluției 2359
Petru Grozavu: Rusia se isterizează pe loc gol