07:12:09 20.04.2024
Stiri

Președintele Maia Sandu ar fi DECIS deja în privința CANDIDATULUI la funcția de premier: „Nu e vorba de Dorin Recean”

Actualitate 27.01.2021 09:49 Vizualizări4870 Autor: Ziarul National
Președintele Maia Sandu ar fi DECIS deja în privința CANDIDATULUI la funcția de premier: „Nu e vorba de Dorin Recean”


Președintele Maia Sandu ar fi decis deja candidatul pentru funcția de prim-ministru, iar în zilele următoare va anunța numele acestuia. De asemenea, ar fi fost deja stabilită și componența noului Guvern, a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui Usatîi, șeful statului urmează să propună Parlamentului „un candidat bun”, cu program, „cu principii și valori”, dar este de părere că Maia Sandu face „o greșeală fatală”.

„Maia Sandu urmează să comită o greșeală fatală, deoarece va înainta o persoană la funcția de premier cu program, cu principii și valori… Dar asta este o capcană. PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, la prima tentativă, îi va spune candidatului să se mai pregătească. Dar vor vota când se va ajunge la a doua tentativă. Asta pentru că socialiștii și Platforma „Pentru Moldova” vor ca alegerile parlamentare anticipate să nu fie mai degrabă de luna octombrie 2021. Chiar dacă Maia Sandu va propune un guvern format din specialiști, un candidat bun la funcția de premier, atunci acesta va fi la mâna lui Dodon și Șor. Aceștia își vor da un mesaj și guvernul va fi picat prin iunie-iulie. Aceste două formațiuni decid la ora actuală tot ce se întâmplă. Maia Sandu s-a angajat acum într-o partidă de cărți cu doi șuleri (trișori n.r.). Ea din start este victimă, deoarece a acceptat să se așeze la masă cu ei. Trișorii nu pot fi învinși, chiar dacă ai cărți bune”, a precizat Usatîi.

Primarul de Bălți a mai adăugat că știe pe cine urmează să înainteze Maia Sandu la funcția de premier, dar și componența viitorului executiv.

„Știu candidatul la funcția de premier, dar nu e corect să spun. Nu e vorba de fostul ministru al Afacerilor Interne, Dorin Recean. Să anunțe Maia Sandu. Se examinează câteva candidaturi, dar eu nu vreau să dau nume. Este decizia dumneaei și dânsa trebuie să anunțe candidatul. Nu contează că acești candidați sunt buni sau răi, dar acceptând jocul acesta cu trișorii… Din start ești victimă”.

Astfel, Usatîi a explicat de ce anume el ar fi candidatul perfect la funcția de prim-ministru, pentru care Dodon și Șor nu vor vota.

„Se mergea pe calea legală de a înainta un candidat la funcția de premier. Dar este varianta de a propune un candidat care va sta în funcție atât timp cât vor vrea Șor și Dodon și varianta de a înainta un candidat pentru care Șor și Dodon nu vor vota. Pe mine, de exemplu, nu mă vor vota, dacă voi fi propus la funcția de premier”, a conchis Usatîi.

De menționat că Maia Sandu a anunțat că urmează să propună în această săptămână un candidat la funcția de prim-ministru, după ce Curtea Constituțională a decis că Parlamentul nu se poate autodizolva și, astfel, să fie provocate alegeri parlamentare anticipate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md