12:18:35 24.04.2024
Stiri

Guvernul de la Chișinău a PRELUNGIT din nou facilitățile vamale pentru agenții economici din Transnistria: Premierul a cerut ca acest lucru să se întâmple pentru ULTIMA dată, iar controlul comun moldo-ucrainean de la frontieră să fie DEFINITIVAT

Actualitate 27.01.2021 15:42 Vizualizări1641 Autor: Ziarul National
Guvernul de la Chișinău a PRELUNGIT din nou facilitățile vamale pentru agenții economici din Transnistria: Premierul a cerut ca acest lucru să se întâmple pentru ULTIMA dată, iar controlul comun moldo-ucrainean de la frontieră să fie DEFINITIVAT


Guvernul de la Chișinău a decis astăzi să prelungească, până la 30 iunie 2021, termenul în care agenții economici din Transnistria pot să treacă frontiera prin punctele vamale Pervomaisk - Cuciurgan, Goianul Nou - Platonovo și Novosavițkoe - Cuciurgan pentru a efectua procedurile de vămuire a mărfurilor fără aplicarea măsurilor de politică economică a R. Moldova.

Aceste termen urma să expire pe 1 februarie curent, iar condiția acestor facilități fiscal-vamale acordate agenților economici din stânga Nistrului, indiferent dacă sunt sau nu înregistrați de către Agenția Servicii Publice de la Chișinău, este ca mărfurile importate să rămână pe teritoriul necontrolat de către autoritățile constituționale ale R. Moldova.



Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a arătat deranjat de faptul că această perioadă a fost extinsă deja de câteva ori și a cerut responsabililor ca acest lucru să se întâmple „pentru ultima dată”.

„Din 2017, de când a fost aprobată pentru prima dată Hotărârea de Guvern, realizarea ei a fost în permanență amânată, agenților economici din regiunea transnistreană fiindu-le oferită posibilitatea activării în câmpul legal al R. Moldova. Consider judicios ca termenul de acțiune (...) să fie prelungit pentru ultima dată”, a spus Ciocoi.

Mai mult, oficialul a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și Ministerului Afacerilor Interne să continue dialogul cu partea ucraineană în vederea avansării procesului privind implementarea fazei finale a controlului în comun pe segmentul central al frontierei de stat moldo-ucrainene începând cu data de 1 iulie 2021.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md