12:39:19 25.04.2024
Stiri

Reacția Platformei „Pentru Moldova” vizavi de decizia de a o desemna pe Natalia Gavriliță la funcția de premier: „Nu știm dacă doamna Gavriliță își va lua rolul în serios sau a acceptat să fie cal de bătaie”

Actualitate 27.01.2021 17:55 Vizualizări1736 Autor: Ziarul National
Reacția Platformei „Pentru Moldova” vizavi de decizia de a o desemna pe Natalia Gavriliță la funcția de premier: „Nu știm dacă doamna Gavriliță își va lua rolul în serios sau a acceptat să fie cal de bătaie”


Platforma parlamentară „Pentru Moldova” susține că a luat act de decizia președintelui R. Moldova, Maia Sandu, de a o desemna pe Natalia Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru. Cei 16 deputați ai platformei menționează că, în timpul apropiat, vor lua o decizie privind candidatura Nataliei Gavriliță, dar nu înainte de a afla viziunile premierului desemnat „în privința celor mai stringente probleme cu care se confruntă R. Moldova”.

„Constatăm cu regret că dna președinte Maia Sandu a pierdut mai bine de 30 de zile pentru a îndeplini această procedură prevăzută în Constituție, timp extrem de prețios pentru țara noastră, având în vedere provocările prin care trece. Pe de altă parte, nu știm dacă doamna Gavriliță își va lua rolul în serios sau a acceptat să fie cal de bătaie, în condițiile în care Maia Sandu și formațiunea sa din Parlament ne-a cerut insistent până acum să nu susținem candidatul desemnat de președinte. Cred că, în acest context, se cer niște explicații suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă al platformei.

CITIȚI și Natalia Gavriliță, după ce a fost desemnată candidat la funcția de premier: „Cred cu tărie că cetățenii merită dreptate și bunăstare”

„Platforma „Pentru Moldova” se va convoca în cel mai apropiat timp în ședință pentru a discuta și decide poziția noastră față de această candidatură, nu înainte însă de a afla viziunile Nataliei Gavriliță în privința celor mai stringente probleme cu care se confruntă R. Moldova și cetățenii: pandemia de COVID-19 și necesitatea urgentă pentru a asigura cetățenii cu vaccin; criza economică tot mai profundă; necesitatea majorării pensiilor și a prestațiilor sociale pentru cetățenii cu venituri mici; dezvoltarea agriculturii și asigurarea cu un sistem modern de irigare și multe altele. Unul dintre scopurile viitorului guvern, dacă va fi ales, va fi să pregătească R. Moldova pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe care le cer cetățenii”, se mai arată în comunicat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md