Rusia anunţă sancţiuni împotriva reţelor sociale, pentru incitarea minorilor la manifestaţii pro-Navalnîi

by D M
Distribuiti mai departe...

Autorităţile ruse au anunţat miercuri că vor aplica sancţiuni împotriva principalelor reţele sociale pentru incitarea minorilor la manifestaţii în favoarea opozantului Aleksei Navalnîi, informează AFP.

“Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki, precum şi (…) YouTube vor fi condamnate la plata unei amenzi pentru nerespectarea exigenţelor menite să suprime difuzarea către minori a apelurilor în vederea participării la manifestaţiile neautorizate de pe 23 ianuarie”, informează un comunicat al Serviciului federal pentru control în domeniul comunicaţiilor, Roskomnadzor.

Miercurea trecută, autorităţile ruse au cerut reţelelor sociale, inclusiv aplicaţiei pentru crearea şi distribuirea de videoclipuri TikTok, să înceteze să difuzeze postări ce încurajează minori să ia parte la manifestaţiile de protest ilegale ce urmau să aibă loc sâmbătă în susţinerea opozantului rus Aleksei Navalnîi, critic acerb al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Parlamentarii ruşi au votat în 2018 legislaţia care prevede pedepse cu închisoarea pentru îndemnurile către persoane sub 18 ani de a participa la proteste de stradă neautorizate, decizie despre care Navalnîi a spus la acea vreme că este menită să împiedice activitatea lui.

După o convalescenţă de cinci luni în Germania, opozantul s-a întors la 17 ianuarie în Rusia, unde a fost imediat arestat chiar la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo în cadrul uneia dintre numeroasele proceduri judiciare care îl vizează.

Pentru a obţine eliberarea opozantului, zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă în toată Rusia, în special în oraşe unde mobilizarea de obicei este redusă.

Încurajată de acest succes, mişcarea lui Navalnîi a lansat un nou apel la manifestaţii pentru ziua de 31 ianuarie.

 

Sursa: Agerpres


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.