Încă 654 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova

cazuri (2)

654 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, nouă sunt de import. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 157 626.

Din numărul total de cazuri, 33 sunt lucrători medicali: medici – 8, asistenți medicali – 16, personal auxiliar – 9.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 2 200 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 232 în stare extrem de gravă (45 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 484 de persoane au fost vindecate. În total, 147 864 de persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se află 3 312 de persoane, iar 16 318 de sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, anunțăm înregistrarea altor 15 decese provocate de COVID-19.

Decesul 3 382: bărbat de 72 de ani din raionul Cimișlia, internat la SCR. Comorbidități: fibrilație atrială tahisistolică, insuficiență cardiacă, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 3 383: bărbat de 73 de ani din municipiul Chișinău, internat SCR. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat, encefalopatie mixtă.

Decesul 3 384: bărbat de 66 de ani din raionul Ialoveni, internat la SCR. Comorbidități: lacunarism cerebral difuz, insuficiență cardiacă.

Decesul 3 385: femeie de 90 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM „Gheorghe Paladi”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Decesul 3 386: bărbat de 62 de ani din raionul Anenii Noi, transferat de la SR Anenii Noi la IMU. Comorbidități: obezitate, insuficiență cardiacă, insuficiență venoasă a membrelor inferioare.

Decesul 3 387: femeie de 65 de ani din raionul Nisporeni, transferată de la SR Nisporeni la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Decesul 3 388: bărbat de 73 de ani din raionul Briceni, transferat de la SR Briceni la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Decesul 3 389: bărbat de 34 de ani din municipiul Chișinău, internat la IF „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: candidoză, hepatită toxică, cașexie, anemie fierodeficitară.

Decesul 3 390: bărbat de 73 de ani din raionul Râșcani, internat la SR Râșcani. Comorbidități: pielonefrită cronică, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială.

Decesul 3 391: femeie de 79 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM „Gheorghe Paladi”. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

Decesul 3 392: femeie de 65 de ani din raionul Anenii Noi, internată la SCM „Gheorghe Paladi”. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Decesul 3 393: femeie de 71 de ani din municipiul Chișinău, internată la SCM „Gheorghe Paladi”. Comorbidități: hipertensiune arterială, artrită reumatoidă, cardiopatie mixtă.

Decesul 3 394: bărbat de 71 de ani din municipiul Chișinău, internat la SCM „Gheorghe Paladi”. Comorbidități: diabet zaharat, fibrilație atrială paroxistică, insuficiență cardiacă.

Decesul 3 395: bărbat de 69 de ani din raionul Cimișlia, internat la SR Hâncești. Comorbidități: fibrilație atrială tahisistolică, encefalopatie discirculatorie, insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică cronică.

Decesul 3 396: bărbat de 69 de ani din municipiul Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: bronhopneumonie bacteriană, insuficiență renală, pielonefrită pronunțată, encefalopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente