(foto) În sudul și centrul Moldovei, au loc lucrări de deszăpezire a drumurilor naționale din cauza ninsorii și a lapoviței

3

Pe parcursul zilei, lucrările de combatere a lunecușului și deszăpezire au continuat în regiunile unde au fost înregistrate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță.

În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic desfășurat în municipiul Chișinău, raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari și UTA Găgăuzia 84 de utilaje speciale și au antrenat 138 de muncitori rutieri.

La ora actuală, în legătură cu emiterea codului portocaliu de condiții meteorologice complicate, pe drumurile publice naționale R30 Anenii Noi-Căușeni-Ștefan Vodă-frontiera cu Ucraina și R31 R30 Tudora-Palanca-frontiera cu Ucraina s-au format întroieniri provocate de vânt puternic din nord-vest, izolat cu intensificări. Unitatea teritorială a SA „Drumuri-Căușeni” execută lucrări de deszăpezire ale acestor sectoare de drum.

Totuși, Administrația de Stat a Drumurilor recomandă conducătorilor auto să se abțină de la deplasări pe tronsoanele care duc spre posturile vamale Palanca și Tudora, dacă acestea nu sunt strict necesare, situația meteorologică fiind instabilă în această regiune.

Circulația a fost restabilită și pe drumul național M3 Chişinău-Comrat-Giurgiuleşti-frontiera cu România din preajma localității Budjeac, acolo unde un autocamion de mare tonaj, neechipat corespunzător pentru perioada rece, a derapat întrerupând circulația timp de 40 de minute.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, conducătorii auto pot apela în regim non-stop la numerele de telefon: 022 225 530, 022 748 961, 060 477 117.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente