(video) Ştiai că Porsche a făcut în anii 90 un coupe 911 blindat? Iată cu ce scop şi cum arată

Ştiai că Porsche a construit un coupe 911 blindat la sfârșitul anilor ’90? Nici noi!

Potrivit unui reportaj al That Nine Eleven Guy, la capitol exterior nu se distinge de un Porsche 911 în caroserie 996 obișnuit, dar greutatea nu îi este mai mică de trei tone!

https://youtu.be/0BnSMI_9s9o

Conform acestui review exclusiv, această mașină blindată a fost construită pentru a studia posibilitatea concurenței Porsche cu vehicule blindate care proveneau de la alte mărci germane, de exemplu, Mercedes-Benz. În plus, la acea vreme, Porsche primise deja câteva solicitări în acest sens de la potențiali cumpărători.

Pentru fabricarea conceptului s-a folosit un corp de maşină de producţie în serie, iar pentru a-l face rezistent la gloanţe nu s-au montat panouri tradiţionale din oţel dur, ci făcute dintr-un material compozit inovator numit Dyneema, care poate absoarbe energia eficient şi este mai dur de 15 ori decât oţelul. Iar geamurile au fost înlocuite cu unele care să respecte standardele corespunzătoare – de 20 mm grosime.

Testele ulterioare au arătat capacitatea conceptului de a rezista tragerilor dintr-o armă cu gloanţe de 9 mm. Cu toate acestea, proiectul nu a intrat niciodată în producție. În ciuda tuturor eforturilor, mașina s-a dovedit a fi prea grea pentru motorul standard cu 300 CP și a fost prea costisitoare pentru fabricare.

La momentul de faţă acest Porsche 911 antiglonț, care este considerată singura mașină blindată funcțională bazată pe acest model din lume, este păstrată în muzeul companiei.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-pentru-a-fugi-repede-si-teafar-la-necesitate-o-companie-din-sua-poate-blinda-chiar-si-modele-ferrari/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/