Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru

Anticoruptie.md
27/01/2021

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat, miercuri, decretul cu privire la numirea Nataliei Gavrilița în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Maia Sandu a declarat că are încredere în fosta ministră a Finanțelor, o consideră o profesionistă integră și responsabilă.

„I-am dat doamnei Gavrilița sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică. În continuare, consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale pentru a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii trebuie să aibă dreptul să își aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă. Acum, fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă își doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate sau dacă umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a spus președinta.

Cu toate acestea, PAS nu va susține acordarea votului de încredere, a anunțat deputatul Sergiu Litvinenco pe Facebook. Formațiuniunea intenționează astfel să ajungă la dizolvarea actualului legislativ și la alegeri parlamentare anticipate.

„Doar un nou parlament, împreună cu Guvernul pe care îl la învesti acesta, va putea face lucruri bune pentru țară și pentru oameni”, a opinat parlamentarul. Nataliei Gavrilița a deținut funcția de ministrul al Finanțelor în cadrul Guvernului Maia Sandu (8 iunie – 14 noiembrie 2019).

Anticoruptie.md
27/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii