fbpx

Prima reacție a Nataliei Gavriliță după ce a fost desemnată la funcția de premier

Fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță, a venit cu o reacție după ce Maia Sandu a înaintat-o la funcția de prim-ministru. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt onorată că am fost desemnată în calitate de candidat la poziția de Prim-ministru. Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și prosperarea Moldovei.

Cred cu tărie că cetățenii merită dreptate și bunăstare și voi veni în fața voastră cu o echipă și un program care pot să scoată țara din criză și să apere interesele cetățenilor”, a scris Natalia Gavriliță într-o postare pe rețelele de socializare

După anunțul făcut de Maia Sandu, au apărut imediat și reacțiile partidelor parlamentare. Acestea sunt dintre cele mai diverse: unele formațiuni nu afirmă că nu vor susține niciun candidat pentru că își doresc alegeri anticipate, în timp ce altele spun că încă nu s-au decis.

Premierul desemnat are la dispoziție 15 zile

ZUGO precizează că, potrivit Constituției, Natalia Gavriliță urmează să ceară, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

Pentru ca să devină șefa Guvernului, Gavriliță, echipa sa de miniștri și programul său de guvernare trebuei să obțină 51 de voturi ale deputaților. În baza votului de încredere al Parlamentului, Maia Sandu va semna un decret de numire a Guvernului. Executivul își exercită atribuţiile din ziua depunerii jurământului de către membrii acestuia în faţa șefului statului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button