fbpx

Viorel Morari rămâne în libertate. Curtea de Apel a respins recursul procurorilor

Șeful suspendat al procuraturii anticorupție Viorel Morari rămâne în libertate. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au decis că acesta va fi cercetat în libertate. Menționăm că procurorii au cerut ca Viorel Morari să fie arestat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 25 ianuarie Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a depus recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost respins integral.

Acest lucru ar fi avut loc în condițiile existenței conflictului de interese între judecătoare și învinuit. Acum trei ani, sub conducerea lui Viorel Morari, Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea judecătoarei Maria Tertea de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care aceasta era cercetată pentru fals în declarații, scrie TV8.

Mai mult, în anul 2019, aceeași judecătoare ar fi prelungit mandatul de arest în privința lui Igor Borș. Amintim că, frații Borș au fost reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Prin urmare, în loc să se abțină de la examinare, judecătorul a respins demersul procurorului, eliberându-l pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție din detenție preventivă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button