‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaUrmează creșteri de prețuri? Rusia aprobă taxa la exportul cerealelor, Ucraina introduce cote la...

Urmează creșteri de prețuri? Rusia aprobă taxa la exportul cerealelor, Ucraina introduce cote la exportul de porumb

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ieri, 26 ianuarie 2021, premierul rus a anunțat oficial taxele pentru exportul de cereale: grâu, orz, porumb din Federația Rusă. Acestea au fost introduse temporar de către guvern pentru a stabiliza prețul pe piața internă.

Taxele la exportul cerealelor introduse de Rusia

În perioada 15 februarie – 28 februarie, o tonă de grâu va fi taxată cu 25 de euro, iar de la 1 martie va crește la 50 de euro și va fi valabilă până la 30 iunie. Taxele pe orz și porumb în perioada 15 februarie – 14 martie vor fi de 0 euro, iar în perioada 15 martie – 30 iunie vor fi stabilite la 10 și, respectiv, 25 euro.

Taxele sunt valabile pentru livrările la export de 17,5 milioane de tone. Exportul realizat după ce va fi depășită această cotă va fi supus unei taxe de 50% din valoarea în vamă a produsului, dar nu mai puțin de 100 EUR pe tonă.

Ucraina introduce cotă la exportul de porumb

În plus, Ministerul Agriculturii din Ucraina a decis să limiteze exportul de porumb la 24 de milioane de tone în sezonul actual. Se așteaptă ca această cotă să nu modifice volumul exporturilor, care este estimat la 23-24 de milioane de tone.

Cu toate acestea, tranzacțiile pe piața mondială agricolă sunt realizate într-o oarecare tensiune după reducerile de prețuri înregistrate vineri.La începutul săptămânii prețurile au început a crește. Mai multe detalii aici.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›