‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPrognoză: Prețul semințelor de floarea soarelui ar putea înregistra noi maxime

Prognoză: Prețul semințelor de floarea soarelui ar putea înregistra noi maxime

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețul de export pentru floarea-soarelui în porturile Mării Negre a atins noi cote maxime, după o ușoară scădere înregistrată săptămâna trecută.

Experții din sector susțin că majorări ar putea fi înregistrate în continuare, argumentând acest lucru prin decizia Federației Ruse – furnizorul cheie de semințe de floarea soarelui în acest sezon, de a introduce taxe la exportul culturilor agricole până la sfârșitul sezonului (30%).

„Având în vedere cererea ridicată ce vine din partea principalilor importatori (Turcia și UE) pentru restul sezonului, prețul va continua să înregistreze noi maxime”, au menționat analiștii de la UkrAgroConsult pentru Agroportal.

Totuși, acest lucru s-ar putea să nu să se întâmple, mai ales că majorările de preț sunt dependente de situația de pe piața altor oleaginoase, în special soia și palmierul. Dacă pentru aceste culturi vor fi înregistrate reduceri, nemijlocit va fi influențat și prețul florii soarelui.

În plus, fermierii din regiunea Mării Negre urmăresc tendințele de pe piețele mondiale (de exemplu, scăderea prețului contractelor futures pentru soia la Chicago) și ar putea crește vânzările pentru a nu rata oportunitatea de a-și vinde semințele la cel mai mare preț.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›