5 valori care stau în spatele unui divin cu o istorie de 200 de ani

Am scris o poveste divină din 5 episoade, despre magia care stă în spatele divinului Bardar. De ce magie? Pentru că nu ține doar de tehnologia pe care o urmăm cu sfințenie. Aromele, gustul și culoarea pe care le admirați încălzind paharul de divin în palme e roada muncii unei echipe de maeștri. Adevărați profesioniști, cu răbdare și dedicație − oameni de care suntem mândri.

De unde s-a născut și cum a crescut Bardar până azi? Noi am cercetat istoria, am răsfoit rețeta neschimbată de 200 de ani și am găsit ingredientele secrete în poveștile a 5 oameni simpli. Cinci destine diferite, dar legate de aceleași valori.

Munca.

Lemnarul e tăcut și mereu ocupat. Alege lemnul cu grijă, îl ascultă, desenează îl el figuri complicate, apoi îl scaldă, îl usucă și îl arde. Spune că, ani de zile, lemnul acesta va fi casa unui divin select.

Dedicația.

Fierarul prinde stejarul în inele. Fără cuie sau nituri, exact ca pe timpul haiducilor. Foc și pară nu e despre caracterul lui, ci despre munca din care se nasc arcurile perfecte pentru butoaiele de Bardar.

Răbdarea.

Ceasornicarul e atent la detalii. Fiecare piesă e la locul ei, asemeni buchetului de struguri atent selectați. Precizia e cea care îl definește. El știe că toate se fac la timpul lor. La fel ca divinul care știe să-și aștepte sorocul.

Experiența.

Pianistul se maturizează odată cu muzica pe care o cântă. Începe cu piese mai simple, apoi le înalță în Crescendo până la cele mai complicate simfonii și nocturne. La fel ca și divinul care, cu an ce trece, devine tot mai bun.

Perfecțiunea.

Tehnologul e omul echlibrului. Câte distilări să planifice, câți ani să aștepte, ce culori și arome să caute în divin – el știe răspunsul la toate. Nu în zadar francezii numesc divinul eau-de-vie. Ceea ce rezultă din multă muncă se transformă în artă, iar arta e dătătoare de viață.

Ce-i unește pe toți acești oameni? Munca, Dedicația, Experiența, Răbdarea și Perfecțiunea. 5 valori care nu se pierd cu timpul, ci, dimpotrivă, capătă tot mai mult sens cu fiecare generație. La fel ca ingredientele divinului Bardar.

Lucrurile cu adevărat mărețe vin la cei care știu să aștepte. Așa cum vine gustul potrivit la divinul produs după rețetă neschimbată peste veacuri: Doar Struguri. Stejar și Răbdare.

În povestea Bardar nu există punct, doar puncte de suspensie. Vă invităm să urmăriți continuarea aici: Bardar Facebook Page

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.