CSM a respins cererea de transfer a lui Garri Bivol, repus în funcție în octombrie: Acesta era anchetat în dosarul „Laundromat”

Plenul CSM a respins astăzi, 26 ianuarie, cererea de demisie a judecătorului Garri Bivol, la sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău. Din 11 membri prezenți la ședință, doar 4 au votat pentru acceptarea cererii.

Foto: cotidianul.md

La 26 octombrie, CSM a admis cererile unor judecători care au fost scoși de sub urmărire penală în luna septembrie, după ce au fost anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”.

CSM a decis repunerea magistraților în funcție și achitarea plăților salariale pe durata în care aceștia au fost suspendați. Printre acestea se numără și Garri Bivol.

În 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a eliberat acordul pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală – de reținere, de aducere silită, de arestare și de percheziție în privința judecătorului Bivol Garri, de la Judecătoria Centru, mun. Chișinău, și a decis suspendarea acestuia din funcția de judecător.


Pub