Sondaj: Aproape 70% dintre moldoveni își doresc alegeri parlamentare anticipate. Care partide ar obține cele mai multe voturi

Aproape 60% din numărul total de respondenți s-ar prezenta la urnele de vot dacă săptămâna viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate. Mai mult 69,7% apreciază pozitiv faptul că în R. Moldova se doresc alegeri noi pentru Parlament. Datele au fost prezentate de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova în cadrul conferinței de presă cu tema „Rezultatele sondajului sociologic Vox Populi: „Anul 2020 în opinia populației din Republica Moldova”.

Foto: UNIMEDIA
1 / Sursa:captură video/privesc.eu
1 / Sursa:captură video/privesc.eu

Mai mult, dacă săptămâna viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, potrivit datelor colectate de la numărul total de respondenți, cele mai votate partide pentru viitorul Legislativ ar fi PAS (24,4%), PSRM (23,9%), Partidul Șor (9,3%), Partidul Nostru (5,4%).

1 / Sursa:captură video/privesc.eu

Din numărul celor deciși (72%), 33,9% ar vota pentru PAS și 33,2% ar vota pentru PSRM. Pe locul trei și pe locul patru s-ar situa Partidul Șor (12,9%), Partidul Nostru (7,5%) și Partidul Demnitate și Adevăr pe locul cinci (4,4%).

1 / Sursa:captură video/privesc.eu

Cercetarea sociologică realizată de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a fost efectuată în perioada 08-23 ianuarie, pe un eșantion de 1153 respondenți, inclusiv din regiunea transnistreană.

Marja de eraore este de +/-3%.


Pub