Un judecător care a examinat dosarul lui Filat, demis din funcție la decizia CSM

Serghei Lazari, unul dintre judecătorii care au examinat dosarul lui Vlad Filat, a fost eliberat astăzi din funcție. Decizia a fost luată de Plenul CSM cu 9 voturi pro.

Foto: captură video

„Se admite contestația depusă de judecătorul, Sergiu Lazăr, împotriva Hotărîrii Plenului Colegiului disciplinar nr. 29/7 din 16 octombrie 2020. Se adoptă o nouă hotărâre prin care se constată comiterea de către judecatorul Lazăr Sergiu, a abaterilor disciplinare, prevăzute de articolul 4 al.1 literele C și J, a legii nr. 178 din 2014, și se aplică sancțiune discliplinară prevăzută de art.6, litera d, a legii nominalizate, eliberarea din funcția de judecător.

Prezenta hotârâre se remite președintelui Republicii Moldova pentru eliberarea decretului de elberare din funcție a judecătorului Sergiu Lazăr”, a anunțat președinta CSM.

Hotărârea poate fi contestată la CA în termen de 30 de zile.

În 2018, două avertismente i-au fost aplicate unuia și aceluiași judecător - Serghei Lazari de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. El este cunoscut pentru sentințele emise în ultimii ani în mai multe cazuri de rezonanță, precum cel al fostului premier Vlad Filat.

Sergiu Lazări este judecătorul care a pronunțat sentința în dosarul fostului ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, învinuit de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.


Pub