S-a ieftinit lumina! Noul preț aprobat astăzi de ANRE

Tarifele și prețurile pentru energia electrică, furnizată pe întreg teritoriul țării, atât în zona de deservire a Î.C.S. „Premier Energy Distribution” SA cât și a SA „RED-Nord” au fost reduse. Decizia a fost luată astăzi, 26 ianuarie, de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Foto: UNIMEDIA

Consumatorii finali deserviți de Î.C.S. ,,Premier Energy” S.R.L. ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV) vor achita 1,51 lei/kWh, cu 16,6 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare.

Totodată, prețul mediu de furnizare a energiei electrice de către S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord” în anul 2021 a fost stabilit în mărime de 1,865 lei/kWh, preț ce este cu 13,4 bani/kWh mai mic decât prețul mediu în vigoare.

Astfel, începând cu 1 februarie curent, au fost determinate următoarele prețuri reglementate diferențiate:

  1. 1,43 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), cu 13,9 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare;
  2. 2,04 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă (0,4 kV), cu 10,5 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare.

În luna iulie 2020, ANRE a operat reduceri ale tarifelor și prețurilor de distribuție și furnizare a energiei electrice pentru operatorii din piață


Pub