Rectori și nu prea: Alegerile la șefia USM și UTM, contestate

Rectorii Universității de Stat din Moldova și a Universității Tehnice, aleși în decembrie 2020 în baza de concurs, nu pot fi confirmați deocamdată de minister, din cauza unor contestații.

Foto: Colaj

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că, contestaţiile cu privire la procesul de alegere a rectorului şi rezultatele alegerii acestuia se examinează de către Consiliul de etică şi management.

Conform legislației, Consiliul de etică are obligația de a examina aspectele în legătură cu care a fost sesizat și de a răspunde sesizării în termen de 3 luni de la data primirii sesizării.

Consiliul de etică și management urmează să se pronunțe asupra tuturor contestațiilor menționate, care, în prezent, sunt în proces de examinare în conformitate cu cadrul legal.

Printr-un proces de alegeri care au avut loc în două tururi, pe 9 și 16 decembrie, în funcția de rector a Universității de Stat din Moldova a fost ales ex-ministrul Educației, Igor Șarov.

Profesorul universitar și doctorul habilitat, Viorel Bostan, a fost reales în funcția de rector al Universității Tehnice a Moldovei (UTM). La alegerile ce au avut loc pe data de 10 decembrie, acesta a obținut 89,42% din voturi.


Pub