Fostul procuror Anticorupție, Roman Statnîi, reținut de PCCOCS

Fostul procuror Anticorupție, Roman Statnîi, a fost reținut acum o oră de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și plasat în izolator. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Foto: publika.md

Amintim că Roman Statnîi a fost pus sub învinuire la data de 20 mai 2020, acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere a fost plasat în arest la domiciliu încă 30 de zile.

La 27 mai 2020, șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, a declarat că în prezent, sunt deschise câteva dosare penale pe numele unor procurori, printre care și Roman Statnîi, care se află în arest. „Este o măsură absolut necesară, pentru că ceea ce au făcut acești procurori trece granițele logicii. Referitor la arestul domnului Statnîi, totul era pregătit încă acum 2 luni, dar din cauza carantinei, nu am întreprins acțiuni active. Procurorul, împreună cu un anumit grup de afaceri au preluat de la un businessman averi în sumă de 1 milion 800 de mii de euro. Asta în timp ce omul se afla în penitenciar, în baza unui dosar neînsemnat, precum că a cumpărat o mașină nu la prețul care trebuia. La om era adus notar în penitenciar și el semna că renunță la proprietățile sale. Omul era dus la bancă să transfere propriii bani pe conturile unor companii offshore”, a relatat Alexandr Stoianoglo.

Roman Stanîi a demisionat din sistem în luna februarie 2020.


Pub