12:34:53 29.03.2024
Stiri

Apa minerală îngrașă? Iată adevărul!

Actualitate 26.01.2021 07:30 Vizualizări2645 Autor: Ziarul National
Apa minerală îngrașă? Iată adevărul!


Apa minerală îngrașă, așa că ar fi bine să renunți la ea dacă ești la dietă. Dacă vrei să slăbeşti, ar fi bine să bei apă plată, susţin specialiştii. Dioxidul de carbon din apa carbogazoasă ar putea contribui la senzaţia de foame!

Studii realizate pe animale de laborator şi pe un eşantion redus de subiecţi umani sugerează că apa acidulată ar favoriza luarea în greutate, scrie DailyMail.

Apa minerală îngrașă – care este explicația oamenilor de știință

Potrivit cercetării realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Birzeit, dioxidul de carbon ar creşte pofta de mâncare.

Savanţii au testat teoria pe 16 cobai, care aveau la începutul studiului aceeaşi greutate, împărţiţi în patru grupuri: primul grup a primit apă minerală carbogazoasă, al doilea – o băutură plată îndulcită, al treilea – o băutură acidulată îndulcită, iar al patrulea – o băutură acidulată dietetică, cu îndulcitori.

Toate animalele au avut accces nelimitat la hrană, iar după 3 luni, cercetătorii au constatat că cele care consumaseră băuturi acidulate cântăreau mai mult decât cele care consumaseră băuturi fără acid.

Astfel, savanţii au calculat că şoarecii hidrataţi cu băuturi acidulate consumă cu 20% mai multe alimente decât ceilalţi.

La un an de la experiment, şoarecii cărora li se dăduseră băuturi acidulate prezentau depozite semnificative de grăsime în jurul organelor vitale, iar testele de sânge au relevat niveluri foarte mari ale hormonului grelină, numit şi hormonul foamei.

Apoi, experţii au efectuat acelaşi experiment pe 20 de persoane adulte, sănătoase şi normoponderale. La final, au constatat că nivelul grelinei în cazul celor care consumaseră apă acidulată era de 6 ori mai crescut decât în cazul celor care băuseră apă plată.

Promotorii antiobezitate recomandă astfel ca studii ulterioare de amploare să aibă în vedere acest aspect, pentru a ajunge la o concluzie relevantă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md