17:52:46 20.04.2024
Stiri

Ministerul Sănătății dă asigurări că R. Moldova este pregătită să recepționeze vaccin anti-COVID-19, iar UE promite să ne asigure cu dozele necesare pentru imunizarea populației

Actualitate 26.01.2021 16:13 Vizualizări1106 Autor: Ziarul National
Ministerul Sănătății dă asigurări că R. Moldova este pregătită să recepționeze vaccin anti-COVID-19, iar UE promite să ne asigure cu dozele necesare pentru imunizarea populației


Republica Moldova este pregătită să recepționeze dozele de vaccin anti-COVID-19, a anunțat astăzi secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul unei ședințe în format de video-conferință cu participarea reprezentanților ministerului, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Comisiei Europene, delegației UE în Republica Moldova, Cartierului General și Biroului de țară al OMS, reprezentanții UNICEF, ai Ministerului de Externe și ai Președinției R. Moldova.

Tatiana Zatîc a raportat că autoritățile de la Chișinău au aprobat Planul Național de imunizare anti-COVID-19, au definitivat procesul de distribuție logistică la nivel national și regional, fiind stabilite punctele de vaccinare și categoriile de persoane care vor fi vaccinate prioritar, există condiții adecvate de stocare a vaccinului la temperaturi de – 70°C și – 20°C și sunt reglementate toate procedurile de autorizare și import ale vaccinului.

Reprezentanții Comisiei Europene și-au exprimat, la rândul lor, deschiderea spre o colaborare ulterioară și au dat asigurări că vor susține R. Moldova în procesul de asigurare cu vaccin anti-COVID-19.

Menționăm că Republica Moldova va beneficia de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul platformei COVAX, care va acoperi 20% din populație, cât și prin procurări și donațiile care vor fi recepționate, astfel fiind asigurată cu vaccin încă 50% din populație. Totodată, România a anunțat despre intenția de a acorda cu titlu gratuit Republicii Moldova până la 200 de mii doze de vaccin anti-COVID-19.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md