13:28:23 28.03.2024
Stiri

Noua tulpină de coronavirus are MUTAȚII majore. Cercetătorii au dezvăluit care sunt principalele simptome

Actualitate 26.01.2021 18:04 Vizualizări1205 Autor: Ziarul National
Noua tulpină de coronavirus are MUTAȚII majore. Cercetătorii au dezvăluit care sunt principalele simptome


Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid.

Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.

”Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a confirma dacă vreuna dintre aceste mutații contribuie la creșterea transmiterii”, au spus cercetătorii de la COVID-19 Genomics UK Consortium.

Noua variantă, pe care cercetătorii britanici au numit-o ”VUI – 202012/01", include o mutație genetică a proteinei ”țepușă”, care - în teorie - ar putea rezulta într-o răspândire mai ușoară a bolii Covid-19 între oameni.

Potrivit Metro, această formă de coronavirus se manifestă la fel, principalele simptome fiind tuse persistentă, temperatură mai mare decât 37,8 grade Celsius, dar și pierderea mirosului și a gustului, acesta fiind cel mai frecvent simptom raportat în rândul bolnavilor.

Începând cu 13 decembrie, au fost identificate 1.108 de cazuri de Covid-19 cu noua variantă, predominant în sudul şi estul Angliei, a au anunţat autorităţile.

Deocamdată, însă, nu există dovezi că varianta ar provoaca infecţii severe cu Covid-19, sau că ar face vaccinurile mai puţin eficiente, au spus oamenii de ştiinţă.

Mutaţiile sau modificările genetice apar în mod natural la toate virusurile, inclusiv la SARS-CoV-2, pe măsură ce se reproduc şi circulă în populaţiile umane. În cazul SARS-CoV-2, aceste mutaţii se acumulează la o rată de aproximativ una până la două mutaţii pe lună la nivel global, potrivit specialiştilor în genetică ai COG-UK.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md