(video) Un rar şi cu cel mai mic parcurs Xenatec Maybach 57S Cruserio Coupe se vinde în Olanda

Cel mai renumit centru auto din Olanda care comercializează exclusivități – Autoleitner – a scos la vânzare un rar Maybach 57S Cruserio Coupe modificat de atelierul german de tuning Xenatec!

Interesant este că acesta e al patrulea exemplar care a ajuns pe mâna sa în nici jumătate de an, iar cele trei anterioare au fost procurate ca pâinea caldă!

https://youtu.be/6H8P32mqtf8

Automobilul a fost planificat din start să se producă în 100 de exemplare, însă până la urmă s-au făcut doar opt! La începutul anilor 2010 costa de la 765.000 de euro fără TVA. Acum, prețul net de export cerut este de 795.000 euro. În Olanda, din cauza TVA-ului mare, se vinde cu 961.950 de euro!

Cel din imagini poartă numărul de ordine #4 şi a fost comandat de Muammar al-Gaddafi în 2010, fostul lider al Libiei, dar nu i-a mai fost livrat niciodată din cauza căderii regimului său în 2011 şi asasinării sale.

Dintre toate cele opt exemplare, potrivit Autoleitner, acesta este cu cei mai puțini kilometri parcurşi – doar 2.300 km – având şi cea mai pronunțată schemă de culori! Un adevărat obiect de colecție, ce să spunem. Vopseaua îi este originală şi recent a avut parte de un schimb de consumabile.

Spre deosebire de celelalte vândute atât de rapid, încât nu am reuşit să scrim despre ele (deşi am fost ţinuţi la curent cu existenţa lor în stoc), exemplarul în cauză se mai reţine la dealer cel mai probabil din cauza comentariilor internauţilor care s-au arătat surprinși de cum arată pielea de pe scaune la un astfel de parcurs, punând astfel la îndoială şi faptul că maşina urma să ajungă cu adevărat în Libia.

Atelierul Xenatec s-a ocupat doar de caroserie şi personalizare. Pentru că în original modelele Maybach 57 şi 62 au fost concepute ca sedanuri, casa de tuning s-a gândit să facă pe baza versiunii 57S un coupe cu un bodykit individual, care să fie o alternativă mai accesibilă unicului Exelero.

Rezultatul este un coupe cu o lungime de puţin peste 5.7 metri şi cu un ampatament de aproape 3.4 metri, cu o greutate de 2.735 kg şi cu patru locuri dedicate pentru pasageri (toate scaunele au memorie, încălzire, ventilare şi masaj).

Sub capotă se află un V12 twin-turbo de 6.0 litri (612 CP/1.000 Nm), prin care poate face 0-100 km/h în 4.9 secunde şi rula cu peste 275 km/h. Cutia de viteze îi este un automată în cinci trepte, iar tracţiunea pe puntea din spate.

Vezi mai jos galeria foto cu exemplarul #4!

Iată cum arată celelalte exemplare vândute prin intermediul aceluiaşi dealer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Leitner (@autoleitner)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Leitner (@autoleitner)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Leitner (@autoleitner)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Leitner (@autoleitner)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/